ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένος τζίρος στην εστίαση το Δεκαπενταύγουστο

αυξημένος-τζίρος-στην-εστίαση-το-δεκα-159800

Αυξημένη ήταν η κίνηση στα μαγαζιά της εστίασης του νομού Μαγνησίας το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Βολιώτες και επισκέπτες που προτίμησαν να περάσουν το τριήμερό τους σε περιοχές της Μαγνησίας επισκέφθηκαν κυρίως τα παραλιακά μαγαζιά εστίασης για το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Εστίασης νομού Μαγνησίας, κ. Απόστολο Αθανασό, η κίνηση στα μαγαζιά του Βόλου το Σαββατοκύριακο, θύμιζαν ένα κανονικό Σαββατοκύριακο ως προς την κίνηση, καθώς οι περισσότεροι κινήθηκαν προς κοντινούς προορισμούς του Πηλίου, όπου και παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση.

Επίσης, ο κ. Αθανασός ανέφερε πως παρ’ όλο που υπάρχει όγκος τουριστών από Ελληνες, κυρίως, επισκέπτες, η κίνηση είναι μειωμένη από την άποψη ότι οι μέρες διακοπών έχουν μειωθεί από δέκα μέρες σε τρεις. Βέβαια, πολλοί ήταν και αυτοί οι οποίοι επέλεξαν τη διαμονή τους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια για οικονομικούς λόγους ώστε να ψωνίζουν από τα μάρκετ υλικά και να φτιάχνουν στην κουζίνα του δωματίου τους το γεύμα τους.

Ιδιοκτήτης παραλιακού μαγαζιού στο Βόλο επισήμανε ότι η κίνηση κατά το τριήμερο ήταν αυξημένη μέχρι και την Κυριακή οπότε και ο καιρός δεν αποτέλεσε «σύμμαχο» για εστιάτορες και πελάτες. Μάλιστα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η κίνηση ήταν καλύτερη, καθώς πολλοί Βολιώτες που δεν έφυγαν από την πόλη αλλά και επισκέπτες από κοντινές περιοχές επέλεξαν την παραλία του Βόλου.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στην Αγριά, παρ’ όλο που υπήρχε κίνηση, ο τζίρος είναι μειωμένος κατά πολύ σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη κ. Ηλία Ντενέζο. «Τα μαγαζιά γέμισαν αλλά ο τζίρος ήταν ο μισός. Οι τζίροι είναι μικροί και τα έξοδα, όπως ΦΠΑ και ενοίκια, είναι πάρα πολλά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία» δήλωσε ο κ. Ντενέζος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιουργεί η απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων στη σκάλα της παραλίας της Αγριάς, η οποία κόβει εργασία τόσο της επιχείρησης όσο και από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, όπως είναι ο φούρνος και το μανάβικο.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτέμη Κοσμά, ο οποίος διαθέτει εστιατόριο στο παραλιακό μέτωπο της Σκοπέλου, η κίνηση φέτος στην επιχείρησή του, η οποία βρισκόταν εκτός της χώρας Σκοπέλου, ήταν πιο αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς είναι το πρώτο καλοκαίρι που η επιχείρηση λειτουργεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλλη εικόνα

Ιδιοκτήτης εστιατορίου σε χωριό του Πηλίου επισήμανε πως η κίνηση δεν ήταν όπως πέρυσι, επιβεβαιώνοντας το ρητό «Κάθε πέρυσι και καλύτερα» καθώς η κρίση έχει πλήξει πολλούς από τους κλάδους του τουρισμού σε πολλές περιοχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου