ΤΟΠΙΚΑ

Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ στη Νέα Αγχίαλο

γεωργικό-και-κτηνοτροφικό-φεστιβάλ-σ-160149

Αυλαία θα ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη 28 Αυγούστου το πρώτο «Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ» για τη Νέα Αγχίαλο. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Ενωση Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου και ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας και θα πραγματοποιηθεί σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, περιφραγμένη, περιποιημένη, με εγκαταστάσεις φωτισμού και φύλαξη, δίπλα στη θάλασσα.

Στόχος των οργανωτών είναι, το Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, να φέρει τον κόσμο κοντά στην ελληνική γη, στα προϊόντα που παράγει, στις παραδόσεις τους, αλλά και τους τρόπους παραγωγής τους.

Με αφορμή την έναρξη του Γεωργικού και Κτηνοτροφικού Φεστιβάλ οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφουμε φέτος μια κάποιας μορφής έξαρση δραστηριοτήτων προβολής κυρίως των τοπικώς παραγόμενων φημισμένων αγροτικών προϊόντων. Είναι πολύ καλή εξέλιξη η προσπάθεια να προβληθούν τα τοπικά προϊόντα, που δημιουργούν δυνατότητα ενδογενούς τοπικής ανάπτυξης. Η νομοθεσία τώρα τελευταία δείχνει ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες, να προσεγγίζουν τον καταναλωτή, τυποποιώντας, μεταποιώντας και συσκευάζοντας τη δική τους παραγωγή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου