ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η γιορτή του γυναικείου μπάσκετ στο ΕΑΚ

ξεκινά-η-γιορτή-του-γυναικείου-μπάσκε-851206

Η ώρα του τζάμπολ στο Final 4 του κυπέλλου μπάσκετ γυναικών έφτασε και το ΕΑΚ είναι έτοιμο σήμερα να φιλοξενήσει τους ημιτελικούς αγώνες, απ’ όπου θα προκύψει το ζευγάρι του αυριανού μεγάλου τελικού που θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Το κλειστό της Νέας Δημητριάδας έχει φορέσει τα… «καλά» του, επισκέπτες έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι ομάδες ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους και… η γιορτή ξεκινά!
Πανιώνιος, Εσπερίδες, Siemens και Καστοριά ρίχνονται σήμερα το απόγευμα στην «μάχη» με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Οι Εσπερίδες έρχονται με στόχο να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους φτάνουν στην τελική φάση του θεσμού.
Υπό το βλέμμα του προέδρου της ΕΟΚ κ. Ανδρέα Μιαούλη και του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Κώστα Μίσσα, οι τέσσερις φιναλίστ θα τα δώσουν όλα για το κύπελλο και αναμένεται να προσφέρουν απλόχερα θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στην κερκίδα του ΕΑΚ.
Μια πρώτη γεύση από το τι θα ακολουθήσει σήμερα και αύριο στο παρκέ, δόθηκε χθες στην συνέντευξη Τύπου στο ΕΑΚ, όπου οι προπονητές του Πανιωνίου, της Siemens και της Καστοριάς απέφυγαν τις προβλέψεις και μίλησαν για αμφίρροπες αναμετρήσεις και μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Ο μόνος που δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, αλλά έστειλε τις δηλώσεις του ήταν ο προπονητής των Εσπερίδων.
Συγκεκριμένα οι δηλώσεις των προπονητών:
Νίκος Μαρίνος (Πανιώνιος): «Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της διοργάνωσης είναι ότι διαθέτει τρεις ομάδες που συμμετέχουν για πρώτη φορά, με τον Πανιώνιο μάλιστα να είναι νεοφώτιστος στην Α1. Κανείς μην προσπαθήσει να εξηγήσει το Final Four με λογικές πρωταθλήματος, αφού όλοι οι σύλλογοι είναι πραγματικά ικανοί για τα πάντα. Θεωρώ ότι καμία δεν έχει πάνω από 25% πιθανότητες. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, καθώς έχουμε και μία σοβαρή υποχρέωση απέναντι στον κόσμο του Πανιωνίου που θα βρεθεί εδώ».
Σωτήρης Κοκκινόπουλος (Siemens): «Σαν ομάδα, είμαστε πιο άπειρη από τις υπόλοιπες, αλλά διαθέτουμε ενθουσιασμό. Ο πρώτος μας αντίπαλος (Εσπερίδες) είναι ο περσινός κάτοχος του τροπαίου. Καλούμε τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας να έρθει στο γήπεδο, καθώς πρόκειται για μια γιορτή του μπάσκετ, όπου ο καθένας θέλει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό».
Γιάννης Δημητριάδης (Καστοριά): «Είναι πολύ καλό που βρισκόμαστε εδώ για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, ωστόσο οι Εσπερίδες σαν νταμπλούχες έχουν τον πρώτο λόγο. Παρ’ ότι ο Πανιώνιος θα έχει τον κόσμο κοντά του, εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε».
Παναγιώτης Αρβανίτης (Εσπερίδες): «Ζητώ συγγνώμη για την αδυναμία παρουσίας μου στην συνέντευξη τύπου. Τέσσερις από τις κατά τεκμήριο καλύτερες Ελληνικές ομάδες είναι παρούσες στο φετινό Final Four και προβλέπονται σπουδαίες αναμετρήσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει φαβορί, αφού ως γνωστόν τέτοια παιχνίδια επιφυλάσσουν σχεδόν πάντα εκπλήξεις. Πάντως για την ομάδα μας είναι πολύ καλή ευκαιρία να σώσουμε την χρονιά».

Σίγουρος για την επιτυχία της διοργάνωσης ο Μ. Βιντζηλαίος
Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ κ. Μιχάλης Βιντζηλαίος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διοργάνωση θα είναι απόλυτα επιτυχημένη.«Πιστεύω ότι θα παρακολουθήσουμε καλούς αγώνες, με την καλύτερη αλλά και πιο τυχερή ομάδα να σηκώνει στο τέλος το κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νομαρχία Μαγνησίας και τους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας, που είχαν την καλοσύνη να φιλοξενήσουν αυτήν τη διοργάνωση στην όμορφη πόλη του Βόλου, η οποία μάλιστα αποτελεί συνέχεια αρκετών διοργανώσεων που έχουν γίνει εδώ και στέφθηκαν με πολύ επιτυχία. Τέλος, θεωρώ ότι η διοργάνωση του Final Four θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».
Από την πλευρά της ΕΣΚΑΘ, ο κ. Νίκος Φαρμάκης καλωσόρισε τις ομάδες: «Σας καλωσορίζουμε στο 8ο Final Four του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών. Εκ μέρους όλων των φίλων και των συνδιοργανωτών, ευχόμαστε στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία».

Ε. Καρανικόλα: «Γιορτή για το γυναικείο μπάσκετ»
Η πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ, Εφη Καρανικόλα, στάθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει για την Μαγνησία η διοργάνωση του Final Four, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Βόλος δεν είναι μια τυχαία πόλη στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ: «Οι διοργανωτές, ο ΑΟΝΑΜ, ο ΑΟΔΒ –ΕΑΚ και ο ΑΟΔΝΙ σε συνεργασία με την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΘ, από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια άψογη διοργάνωση.
Ο Βόλος δεν είναι μια τυχαία πόλη στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος το 1978, ενώ για πολλά χρόνια την δεκαετία του ’90 αποτελούσε πρωταγωνιστή στην πρώτη κατηγορία και έφτασε μάλιστα μέχρι και τους «16» του Ευρωπαϊκού κυπέλλου Λιλιάνα Ρονκέτι. Η πόλη μας έχει παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ και μέσα πλέον από την ομάδα της Αρτέμιδος που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία, γίνονται μεγάλες προσπάθειες να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Εκτός από το Final Four του κυπέλλου, οι διοργανωτές προχώρησαν και σε μια άλλη καινοτομία, αφού άδραξαν την ευκαιρία και οργάνωσαν παράλληλα σεμινάριο προπονητών στο κλειστό του Αδαμόπουλου.
Τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν στην ανάπτυξη και στην προβολή του αθλήματος. Επιπλέον τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τον τουρισμό στην Μαγνησία. Η παρουσία των φιλάθλων είναι απαραίτητη για μια επιτυχημένη διοργάνωση και τους καλούμε όλους να βρίσκονται κοντά μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΑΟΔΒ κ. Χαλέβας τόνισε ότι «ο Βόλος έχει καταξιωθεί ως μια πόλη που διοργανώνει σημαντικές διοργανώσεις και αυτό οφείλεται στις υποδομές του, αλλά και στην αγαστή συνεργασία των φορέων».

Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ
16.30 Siemens – Εσπερίδες
Διαιτητές: Τσούντζουρας – Τζαφλέρης
Γραμματεία: Μαρούσος Κ., Βελεντζάς, Πολύζος
19.00 Πανιώνιος – Καστοριά
Διαιτητές: Κουκουλίτσιος – Νικολούλης
Γραμματεία: Κυρλίδης, Χριστοφορίδου, Τσόλκας
ΚΥΡΙΑΚΗ
16.30 Μικρός τελικός
Διαιτητές: Δεσλής – Κοτσιμπός
Γραμματεία: Μαρούσος Κ., Κυρλίδης, Λίταινας
19.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (TV)
Διαιτητές: Σταματόπουλος – Πανταζής
Γραμματεία: Σακελλαροπούλου, Βελεντζάς, Πουριανός
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου