ΤΟΠΙΚΑ

Στοίχημα η ασφαλής μετακίνηση εκδρομέων για την Τροχαία

στοίχημα-η-ασφαλής-μετακίνηση-εκδρομ-162561

Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων στα παράλια του Νομού Μαγνησίας.

Περιπολικά οχήματα και δίκυκλες μοτοσικλέτες της Τροχαίας Βόλου θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση σε σημεία κλειδιά της Μαγνησίας.

Στοίχημα της Αστυνομίας είναι η απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξόδους προς Καλά Νερά και Αφησσο και προς Αγ. Ιωάννη Πηλίου όπου συνήθως παρουσιάζονται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σε επαγρύπνηση θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου όλο το προσωπικό της Τροχαίας με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών Τμημάτων.

Ο όγκος τουριστών που θα αναζητήσουν δροσιά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Πηλίου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Για την ομαλή έξοδο προς Καλά Νερά, Αφησσο οι περιπολίες θα είναι σε ισχύ επί 24ωρου βάσης. Μέτρα τροχαίας θα υπάρξουν και στο γεφυράκι στα Κάτω Λεχώνια καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος επισκεπτών στον Ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου Αγίου Λαυρεντίου λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων.

Περιπολικά οχήματα θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία από και προς τον Ναό. Στοχευμένα μέτρα τροχαίας ελήφθησαν και με αφορμή το διήμερο πανηγύρι της Μακρινίτσας που ολοκληρώνεται σήμερα.

Παράλληλα με τις ρυθμίσεις οι έλεγχοι για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα είναι επίσης συνεχείς με στόχο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου να κυλήσει αναίμακτα.

Σε σημεία του οδικού δικτύου που εντοπίζεται μεγάλη παραβατικότητα θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών ώστε να αποτρέπεται η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η επικίνδυνη οδήγηση και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν παράλληλα την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, όπως τη χρήση του προστατευτικού κράνους και των ζωνών ασφαλείας.

Η Τροχαία Βόλου υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους. Σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μέτρα για την ομαλή επιστροφή

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την Κυριακή, 17 Αυγούστου, και ώρες από 12 μ. μ. μέχρι και τις 10 το βράδυ έλαβε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών με στόχο την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων.

Αναλυτικά θα υπάρξει αλλαγή στη διατομήτου οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.

Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας – Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου