ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο Πήλιο

κυκλοφοριακό-έμφραγμα-στο-πήλιο-163697

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στον Κάτω Κλάδο του Πηλίου. Ο συνδυασμός της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων και οι εργασίες… κοπής των χόρτων από τα πρανή, δημιουργούν μποτιλιαρίσματα, που τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπώρησαν τους επισκέπτες, εγείροντας αντιδράσεις τόσο από οδηγούς όσο και από επαγγελματίες του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σημειωτόν γινόταν χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση των οχημάτων προς Νότιο και Ανατολικό Πήλιο. Εκδρομείς, δοκίμασαν τα όρια της υπομονής τους στους δρόμους προς Τσαγκαράδα και προς Αργαλαστή, μέχρι να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, όπου θα παραμείνουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Οπως έγινε γνωστό ο αυξημένος όγκος των οχημάτων δεν ήταν η μοναδική αιτία του προβλήματος.

Το σκηνικό… τρέλας στους δρόμους ήρθε να αποτελειώσουν χορτοκοπτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τις τελευταίες 20 ημέρες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, εργολαβία κοπής των χόρτων από τα πρανή αλλά και κλαδέματος των κλαδιών των δέντρων που εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, κυρίως λεωφορείων και φορτηγών.

Πρόκειται για εργολαβία ύψους 73.000 ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη και έρχεται να συμπληρώσει τις εργασίες που κάνει η ΠΕΜ με δικό της χορτοκοπτικό μηχάνημα. «Ορισμένα σημεία στην περιοχή, στην κυριολεξία θύμιζαν… ζούγκλα και έπρεπε να γίνει ο καθαρισμός.

Δυστυχώς σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, ιδίως στο τμήμα από Νεοχώρι προς Τσαγκαράδα, όπου το οδόστρωμα είναι στενό», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη, η οποία πάντως σημείωσε ότι χθες ήταν η τελευταία ημέρα κοπής χόρτων και εκτιμάται ότι δεν δημιουργηθεί πρόβλημα με τους επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου.

Πάντως οι διαμαρτυρίες δεν έλειψαν από οδηγούς αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, που επεσήμαναν ότι ο χρόνος έναρξης των εργασιών καθαρισμού από τα χόρτα ήταν άστοχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου