ΤΟΠΙΚΑ

Κατανυκτικό κλίμα στους ναούς της Μαγνησίας

κατανυκτικό-κλίμα-στους-ναούς-της-μαγ-163851

Την μεγίστη εορτή του Καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει η Εκκλησία μας αύριο Παρασκευή 15 Αυγούστου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας όπου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα παραμονή της εορτής στις 7 μ.μ. θα αρχίσει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ιγνατίου. Κατά τη διάρκειά του θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο, κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών και το θείον κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια θα γίνει η Περιφορά του Επιταφίου. Θα σχηματιστεί πομπή από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, από τμήματα Πεζοναυτών, Αεροπορίας, Λιμενικών, Προσκόπων, Οδηγών, κ.λ.π., η οποία θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-Δημοκρατίας, και διά της Λεωφόρου Ειρήνης θα επανέλθει στον Ναό.

Με το τέλος του Εσπερινού θα επακολουθήσει ολονύκτιος Αγρυπνία που θα αρχίσει στις 11μ.μ. και θα τελειώσει περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Η αγρυπνία τελείται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκκλησιασμό όσων αδυνατούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ιερουργήσει ο συντοπίτης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.κ. Ιωακείμ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

Χιλιάδες λαού όπως κάθε χρόνο, θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο της Παναγίας, με την ευκαιρία των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων που γίνονται σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή.

Πανηγυρίζουν

Πανηγυρίζουν, επίσης: Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνης, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου, Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατανιδίων, Ιερός Ναός Αγίου Ραφαήλ και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Αγχιάλου.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνης σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνόβρυσης σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Βαρνάβα Σαράτση.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Πρωτ. Κων/νος Μπουρτζής.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Κων/νου Καφίδα.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατανιδίων σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Αράπη.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Αγχιάλου σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου