ΤΟΠΙΚΑ

«Τσίμπησε» η τιμή της αμόλυβδης

τσίμπησε-η-τιμή-της-αμόλυβδης-164802

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλλουν όσοι εκδράμουν εκτός του κλεινόν άστυ για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου καθώς η τιμή της βενζίνης και πάλι πήρε την ανηφόρα.

Χθες σύμφωνα με τις τιμές που ήταν ανηρτημένες στο Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσα στο Βόλο η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν από 1,625 ευρώ μέχρι και 1,690 ευρώ ενώ ακόμη πιο «τσουχτερή» είναι η τιμή στις Σποράδες. Ενδεικτικά χθες στη Σκιάθο η τιμή της αμόλυβδης κινούνταν από 1,850 ευρώ μέχρι και 1,866 ευρώ.

Οι τιμές και οι πίνακες στα πρατήρια υγρών καυσίμων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας και πάλι τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν καθώς υπάρχουν αυξομειώσεις (κυρίως όμως αυξήσεις) από τη μία μέρα στην άλλη με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού και τις πιο κοντινές πλέον αποστάσεις για ένα μπάνιο σε μία όχι πολύ μακρινή παραλία υποχρεώνονται να πληρώσουν αδρά..

Οι διαμαρτυρίες των πελατών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, υπογραμμίζουν οι πρατηριούχοι που γίνονται αποδέκτες παραπόνων αλλά και δέχονται τις συνέπειες αυτών των υψηλών τιμών αφού ο τζίρος τους έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, όμως υποστηρίζουν ότι «το τσίμπημα» στις τιμές οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις πετρελαϊκές εταιρίες.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες και τα διυλιστήρια σύμφωνα με τους πρατηριούχους ανεφοδιάζουν τα πρατήρια με καύσιμα σε υψηλότερες τιμές, ενώ γενικότερα όπως αναφέρουν πρέπει να μειωθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης έτσι ώστε το κόστος να μην μετακυλίετε στον πελάτη.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν τις βενζίνες και το πετρέλαιο πολύ ακριβότερα, καθώς οι ενδεικτικές τιμές δεν είναι δεσμευτικές για τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα η πραγματική τιμή των καυσίμων στο πρατήριο να είναι πολύ πιο πάνω από τις τιμές που ανακοινώνει το υπουργείο» παρατηρούν μάλιστα με δεικτικό τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου