ΤΟΠΙΚΑ

Σε… στάση το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής

σε-στάση-το-ασθενοφόρο-του-κέντρου-υ-165075

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής με ιδιωτικό όχημα αντί για ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε προχθές το απόγευμα, Γερμανός τουρίστας που κάνει τις διακοπές του στο Καστρί. Το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο ελλείψει οδηγού!

Οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, δυσφημίζουν ανεπανόρθωτα την περιοχή στο εξωτερικό. Από καθαρή τύχη, ο αντίκτυπος των κενών δεν ήταν τραγικός. Ως πότε όμως;

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα σε ταβέρνα που απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από την παραλία Καστρί. Ο ηλικιωμένος Γερμανός τουρίστας που κάνει διακοπές με την οικογένειά του στο κάμπινγκ της παραλίας, μόλις είχε ανέβει την ανηφόρα.

Οπως αναφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κάθισε στην ταβέρνα όμως αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε. Νοσοκόμα που έτυχε να βρίσκεται εκεί και κτηνίατρος προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, ενώ από την ταβέρνα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Ευτυχώς ο ηλικιωμένος Γερμανός ανέκτησε τις αισθήσεις του αν και συνέχιζε να μην αισθάνεται καλά. Το ΕΚΑΒ Βόλου, στο μεταξύ, που συντόνιζε για τις ενέργειες, τηλεφώνησε στην ταβέρνα που κάλεσε για βοήθεια απαντώντας ότι δεν γίνεται να σταλεί ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής καθώς ο οδηγός απουσίαζε σε άδεια.

Στο μεταξύ, μετά από δέκα λεπτά της ώρας κατέφθασε η σύζυγος του τουρίστα. Καθώς ο ξένος τουρίστας εξακολουθούσε να μην είναι καλά, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσφέρθηκε να μεταφέρει το ζευγάρι στο κάμπινγκ προκειμένου η σύζυγός του να πάρει το αυτοκίνητό τους για να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Το ζευγάρι των Γερμανών είναι ιδιαίτερα γνωστό στο Καστρί. Κάθε χρόνο επισκέπτονται τη Μαγνησία και κάνουν τις διακοπές τους στο κάμπινγκ της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής απέχει από το Καστρί 20 χιλιόμετρα. Η διαδρομή για το Κέντρο Υγείας είναι περίπου 20 λεπτά της ώρας. Τι θα συνέβαινε αν όλη αυτή η επιχείρηση που στήθηκε για μεταφορά στο Κέντρο Υγείας του ξένου τουρίστα δεν είχε αίσια κατάληξη;

Από το Κέντρο Υγείας αναφέρθηκε ότι δυστυχώς οι άδειες ούτως ή άλλως δεν βγαίνουν καθώς υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί ασθενοφόρων.

Ο ένας μάλιστα είναι επικουρικός και προσελήφθη μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Συνολικά το μήνα οι βάρδιες είναι 90. Οι δύο οδηγοί βγάζουν μόνο 22 βάρδιες αφού κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε οδηγοί ασθενοφόρων.

Πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής λειτουργούσε με τέσσερις οδηγούς εκ των οποίων οι δυο συνταξιοδοτήθηκαν και ο τρίτος απεβίωσε. Από τότε μέχρι και σήμερα υπάρχει μόνο ένας μόνιμος οδηγός, ενώ ο δεύτερος είναι επικουρικός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου