ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο το Seabourn Odyssey

στο-βόλο-το-seabourn-odyssey-165731

Το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey, με σημαία Μπαχάμες, κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου χθες στις 8 το πρωί αποβιβάζοντας 800 περίπου άτομα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Έξι πούλμαν περίμεναν τους 452 επιβάτες προκειμένου να τους μεταφέρουν στους εντυπωσιακούς βράχους των Μετεώρων ενώ ένα λεωφορείο έκανε τακτικά δρομολόγια δωρεάν από την προβλήτα στην παραλία του Βόλου για όσους προτίμησαν να μείνουν και να περιηγηθούν στην πόλη.

Στο πλοίο επιβαίνουν 452 επιβάτες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αμερικανικής υπηκοότητας ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 340 μέλη.

Το πλοίο, το οποίο έφτασε από τη Μύρινα της Λήμνου, αναχώρησε από το λιμάνι του Βόλου στις 5 με επόμενο προορισμό το Τσεσμέ στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Μία «βασίλισσα» στο Βόλο

Στο Βόλο αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί το κρουαζιερόπλοιο QueenElizabeth.

Το πλωτό υπερσύγχρονο κόσμημα των θαλασσών «QueenElizabeth» ναυπηγήθηκε το 2010 στην Ιταλία. Το μήκος του φτάνει τα 294 μέτρα και διαθέτει 1000 καμπίνες. Μπορεί να φιλοξενήσει 2058 επιβάτες ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται στα 900 άτομα.

Εκπτώσεις

Αφίσες για εκπτώσεις των καταστημάτων προς τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων έχει εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεννόηση με το δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του Βόλου, κ. Κωνσταντίνο Τσέλιο, ύστερα από συνεννόηση του συλλόγου με το δήμο Βόλου, ο δήμος ειδοποιεί εγκαίρως το σύλλογο λίγες ημέρες πριν τον κατάπλου κάποιου κρουαζιερόπλοιου. Στη συνέχεια, ο σύλλογος τυπώνει αφίσες τις οποίες προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες από το σύλλογο και τις αναρτούν στις βιτρίνες τους προκειμένου οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων να έχουν έκπτωση στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Οπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Τσέλιος, αυτή η κίνηση του εμπορικού συλλόγου μπορεί να βοηθήσει αρκετούς καταστηματάρχες της πόλης.

«Επιδρομή» από το Βορρά

Εντυπωσιάστηκαν κάτοικοι και τουρίστες της Αλοννήσου όταν χθες το πρωί αντίκρισαν τον κατάπλου ενός παραδοσιακού πλοίου των Βίκινγκς.

Το ξύλινο πλοίο, το οποίο διαθέτει ιστίο και μηχανή είναι εμπορικού τύπου, προερχόταν από το λιμάνι Μύρινα της Λήμνου και έδεσε για μία ολιγόωρη στάση στο Πατητήρι της Αλοννήσου. Στο πλοίο επιβαίνουν έξι Ρώσοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές των Βίκινγκς.

Το πλοίο αναχώρησε χθες το απόγευμα για το λιμάνι της Χαλκίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου