ΤΟΠΙΚΑ

Ολλανδοί τουρίστες στο Πήλιο

ολλανδοί-τουρίστες-στο-πήλιο-167066

Γοητευμένοι δηλώνουν από την πρώτη γνωριμία περιοχή μας οι Ολλανδοί Σάιτσε Βαν Ντερζέ, η σύζυγός του Ιρμα και τα δύο παιδιά τους Αϊζα και Νόα, 14 και 11 ετών, αντίστοιχα, που πήραν παράλληλα μια γεύση από την νησιωτική Μαγνησία αλλά και το Πήλιο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι Ολλανδοί επισκέπτες της περιοχής μας, εξέφρασαν τις πολύ θετικές τους εντυπώσεις, ενώ δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι το Πήλιο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα τους και γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι συμπατριώτες τους κατευθύνονται είτε προς την Κω είτε προς την Κρήτη, που όπως υπογραμμίζουν «είναι δημοφιλείς».

Ο κ. Βαν Ντερζέ έχει ως αντικείμενο εργασίας τα συστήματα ραντάρ για το ναυτικό και η σύζυγός του εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρία, αντίστοιχα. Όπως αναφέρει ο ίδιος «η πόλη είναι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν πολλά καταστήματα, αλλά αν κοιτάξει κανείς τριγύρω θα δει κτήρια όλων των ειδών που δεν δημιουργούν ιδιαίτερα ελκυστική εικόνα». Η σύζυγός του επισημαίνει, αντίστοιχα, ότι «η πόλη είναι όμορφη και μας αρέσει, διότι δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες, δεν είναι πολύβουη, αλλά το κέντρο δεν διαθέτει παλιά, ιστορικά κτήρια, όπως θα περιμέναμε».

Η πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή μας είχε ως ενδιάμεσους σταθμούς τη Σκιάθο και το Χορευτό, δύο περιοχές που τους εντυπωσίασαν ιδιαίτερα, ενώ όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ίδιας οικογένειας «είναι πολύ όμορφος ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις εύκολα, διότι βρίσκονται σε μικρή απόσταση».

Οι διακοπές της οικογένειας Βαν Ντερζέ στη Μαγνησία ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες και θα διαρκέσουν λίγες ακόμη μέρες. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους και όπως υπογράμμισαν, θα μοιραστούν τις εντυπώσεις τους με φίλους και συγγενείς, προτρέποντάς τους να επισκεφτούν τη γη των μύθων και των Κενταύρων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου