ΤΟΠΙΚΑ

Σαφάρι στα σχολεία για τα οργανικά κενά από υπεράριθμους της Μαγνησίας

σαφάρι-στα-σχολεία-για-τα-οργανικά-κεν-170637

Σε σαφάρι… από σχολείο σε σχολείο για τον εντοπισμό των «βιώσιμων» κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια επιδίδονται καθηγητές του νομού, που είδαν τα ονόματά τους στον πίνακα των υπεραρίθμων της Μαγνησίας.

Ο πίνακας με τα οργανικά κενά που έχουν καταγραφεί ανά σχολική μονάδα και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν αρκεί για τους καθηγητές που νιώθουν αβεβαιότητα για την πορεία τους στις αίθουσες διδασκαλίας. Πάνε από σχολείο σε σχολείο για να ρωτήσουν τους ίδιους τους Διευθυντές αν τα κενά είναι «βιώσιμα». Κι αυτό γιατί ορισμένα σχολεία αναπτύσσονται, άλλα συρρικνώνονται ανάλογα με το μαθητικό τους δυναμικό και στα επαγγελματικά λύκεια, ανάλογα με τις ειδικότητες που λειτουργούν. Επιλέγουν δηλαδή την προσωπική επαφή με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να εντοπίσουν τα «σίγουρα» κενά.

Μετρούν τα μόρια μετάθεσής τους και υπολογίζουν σε ποιο σχολείο τους συμφέρει να κάνουν αίτηση για άρση υπεραριθμίας, ελπίζοντας η νέα τους θέση να τους εξασφαλίσει την ομαλή πορεία τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση του νέου πίνακα υπεραρίθμων, οι καθηγητές που θέλουν να κάνουν άρση υπεραριθμίας έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τη Δευτέρα 11 Αυγούστου. Γι’ αυτό κι αυτές τις ημέρες η κινητικότητα για τα κενά του ΠΥΣΔΕ είναι μεγάλη για τους ενδιαφερόμενους καθηγητές.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση των υπεράριθμων. Πρόκειται για ένα ακόμη «σταυρόλεξο» που θα κληθούν να λύσουν τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος.

Θα ακολουθήσει βεβαίως η καταγραφή των λειτουργικών κενών και η αναπλήρωσή τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου