ΤΟΠΙΚΑ

Του έκλεψαν τα σκυλιά για λόγους ευζωίας

του-έκλεψαν-τα-σκυλιά-για-λόγους-ευζωί-170720

Αφησαν στη θέση τους σημείωμα εξηγώντας τους λόγους

Εκπληκτος έμεινες προχθές το απόγευμα ιδιοκτήτης σκύλων στην περιοχή της Νταμούχαρης, όταν πήγε στο κτήμα του για να βγάλει τα σκυλιά του βόλτα και διαπίστωσε ότι είχαν γίνει άφαντα ενώ στη θέση τους βρήκε ένα σημείωμα!

Ο ιδιοκτήτης των δύο τσομπανόσκυλων εργάζεται τα πρωινά και το απόγευμα πήγε στο κτήμα προκειμένου να ταΐσει τα σκυλιά και να τα βγάλει βόλτα, ωστόσο στις θέσεις που ήταν δεμένα τα ζώα βρήκε δύο σημειώματα τα οποία υπογράφονταν από το Φιλοζωικό Μέτωπο Ελλάδος.

Τα σημειώματα αναλυτικά ανέφεραν τα εξής: «Βάσει του Ν.4039/2012 οι συνθήκες που διατηρείτε τα ζώα σας δεν πληρούν τους κανόνες ευζωίας, όπως αναφέρεται στον ελληνικό νόμο. Αν πηγαίναμε στην αστυνομία και κάναμε μήνυση, θα πληρώνατε 1.000 ευρώ για κάθε ζώο που δεν έχει μικροτσίπ καθώς επίσης και αν δεν έχουμε κάνει όλα τα εμβόλια τους και δεν έχουν βιβλιάριο υγείας. Συγκεκριμένα εμβόλιο λύσσας!!! Πρόσθετα περίπου 1.000 ευρώ για κάθε κουτάβι που γεννήθηκε από ζευγάρωμα χωρίς να κατέχει άδεια αναπαραγωγής.

Επίσης λόγω υποσίτισης και επειδή κάνετε χρήση πνιχτή και αλυσίδας του ενός μέτρου που απαγορεύεται οι παραβάσεις αυτές συνιστούν ποινικά αδικήματα και επιφέρουν επιπλέον υψηλά διοικητικά πρόστιμα.

Αυτή τη φορά θα πρέπει να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό που δεν κινηθήκαμε νομικά, γιατί εσείς γλυτώσατε πρόστιμα τουλάχιστον 4.000 ευρώ και τα ζώα γλύτωσαν από τη μιζέρια τους.

Την επόμενη φορά δεν θα είστε τόσο τυχερός, γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας για όλα τα παραπάνω. Η καταγγελία σύμφωνα με μέλη του φιλοζωικού συλλόγου έγινε από τουρίστες της περιοχής».

Τέλος ο ιδιοκτήτης των σκύλων επικοινώνησε με φιλοζωικό σύλλογο του Βόλου, προκειμένου να τον συμβουλέψει πώς να κινηθεί για την κλοπή των σκύλων του, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν κακομεταχειρίζονταν τα ζώα του.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου