ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

απλήρωτοι-οι-ασφαλισμένοι-του-εοπυυ-170805

Η επιτροπή του ΠΕΔΥ δεν συνεδριάζει με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι στο κρεβάτι του πόνου

Τρεις εβδομάδες πίσω έμειναν οι πληρωμές ασφαλισμένων που απουσιάζουν από την εργασία τους με αναρρωτική άδεια. Η τριμελής Επιτροπή του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας στο πρώην ΙΚΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει καθώς μέλος της απουσιάζει με αναρρωτική άδεια.

Σε ανείπωτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ εδώ και βδομάδες, καθώς εκτός από τα προβλήματα υγείας που τους υποχρεώνουν σε αποχή από την εργασία είναι και απλήρωτοι.

Η αρμόδια Επιτροπή του ΙΚΑ δεν μπορεί να συνεδριάσει αν απουσιάζει έστω και ένα μέλος της. Η προσφορά των γιατρών να αναπληρώσουν το συνάδελφό τους ήταν δεδομένη.

Παρά τις τραγικές ελλείψεις, αφού μία χούφτα άνθρωποι έχουν μείνει πλέον στο πρώην ΙΚΑ να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν 230 άτομα σε καθημερινή βάση, έγινε ερώτημα προς την 5η ΥΠΕ να καλυφθεί η απουσία.

Ωστόσο η κείμενη νομοθεσία δεν άφηνε τα περιθώρια, αφού για την αναπλήρωση τους ενός μέλους της Επιτροπής χρειάζεται απόφαση από το γραφείο του ίδιου του υπουργού.

Η απίστευτη γραφειοκρατία έδεσε κυριολεκτικά τα χέρια των γιατρών του πρώην ΙΚΑ. Η διαδικασία που προβλέπεται ούτως ή άλλως θα έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον άφησε εν μέσω οικονομικής κρίσης ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με προβλήματα υγείας χωρίς χρήματα από τα μέσα Ιουλίου.

Πολίτης που απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το εν λόγω θέμα ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουλίου που χτύπησε και αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια δεν έχει λάβει τη μισθοδοσία του.

Όπως είπε, από τα μέσα Ιουλίου οπότε έκανε την επέμβαση και μετά δεν κατέστη δυνατό να περάσει από την Επιτροπή για να βεβαιωθεί η ταλαιπωρία με την υγεία του.

Τελικώς η Επιτροπή θα συγκληθεί αρχές της άλλης εβδομάδας οπότε λήγει η αναρρωτική του γιατρού – μέλους της.

Τα αιτήματα βεβαίως που συγκεντρώθηκαν είναι πολλά και γι’ αυτό ίσως συζητηθούν με προτεραιότητα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου