ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε λίστα με εμπόρους και βαποράκια!

βρέθηκε-λίστα-με-εμπόρους-και-βαπορά-851206

Ζευγάρι με 400 δόσεις ηρωίνης και με καλή οργάνωση… στις αγοραπωλησίες ναρκωτικών έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από επιτυχημένη επιχείρηση.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στις 11 το πρωί στο Βόλο έναν 27χρονο άνδρα και την 28χρονη σύζυγό του, ανεπάγγελτους, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 25,2 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 400 δόσεις περίπου.
Το ζευγάρι που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, παρακολουθούνταν από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας εδώ και μέρες, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για διακίνηση ηρωίνης. Χθες το πρωί σε έφοδο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία όπου διέμεναν με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου, βρήκαν και κατάσχεσαν μία ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους 21,5 γρ., μία ποσότητα ηρωίνης 2,1 γρ. και μία ποσότητα σε χάρτινη συσκευασία βάρους 1,6 γραμμαρίων.
Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης στην εμπορία ναρκωτικών και ένα τετράδιο, στο οποίο αναγράφονταν όλες οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Λαβράκι
Ως «λαβράκι» χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου η ανακάλυψη του τετραδίου που κατείχε το ζευγάρι και στο οποίο αναγράφονταν οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τετράδιο οι δύο δράστες ανέγραφαν τα ποσά που τους χρωστούσαν «βαποράκια» από τις πωλήσεις ηρωίνης, αλλά και ποσά που οι ίδιοι χρωστούσαν σε μεγαλέμπορους, από όπου αγόραζαν τα ναρκωτικά.
Το ζευγάρι αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Προθεσμία
Στο μεταξύ νέα προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα πήρε ο 38χρονος κάτοικος Δράκειας, ο οποίος συνελήφθη τη περασμένη Δευτέρα να έχει στην κατοχή του 180 δόσεις ηρωίνης, οι οποίες μάλιστα είχαν διαχωριστεί σε μικρές ποσότητες, προκειμένου να πωληθούν σε χρήστες και 16 δισκία βουπρενορφίνης, υποκατάστατου σκληρών ναρκωτικών που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Συνολικά οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 14,4 γραμμάρια ηρωίνης και 2,1 γραμμάρια χασίς, καθώς και το ποσό των 1.200 ευρώ, ως προερχόμενα από το εμπόριο ναρκωτικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου