ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια

δέκα-τόνοι-ανθρωπιστική-βοήθεια-173184

Πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου για την ενίσχυση Σέρβων και Βόσνιων

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και μεταφράζεται ποσοτικά σε περισσότερους από δέκα τόνους ανθρωπιστικού υλικού.

Ο «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου» αναπτύσσοντας εκτός των πολιτιστικών και κοινωνική δράση, ευαισθητοποιούμενος από την δύσκολη κατάσταση, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που περιήλθαν γείτονες και φίλοι λαοί, Σέρβοι και Βόσνιοι, απεύθυνε κάλεσμα για την συγκέντρωση υλικού που θα τους ανακούφιζε.

Το κάλεσμα περιελάμβανε τη συγκέντρωση υλικού και για μία πραγματική και σπουδαία, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), «Το χαμόγελο του Παιδιού», που η δράση και προσφορά της έχουν συγκινήσει το πανελλήνιο.

Η ανταπόκριση των πολιτών της Νέας Αγχιάλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήταν συγκινητικές η προσφορές όχι μόνο από πολίτες του Βόλου, της Μαγνησίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Στο σημείο αυτό, οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας διατυπώνουν ευχαριστίες ιδιαιτέρως στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Σούρπης και φορείς της Αγριάς, οι οποίοι σε συνεννόηση με το Φιλοπρόοδο, συγκέντρωσαν και προσέφεραν μεγάλη ποσότητα υλικού για την επίτευξη του σκοπού.

Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σε ρουχισμό, είδη υπόδησης, παιδικών ειδών, παιχνιδιών και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Τα μέλη του «Φιλοπρόοδου» εργάσθηκαν επί πολλές μέρες εθελοντικά για να ταξινομηθεί όλο αυτό το υλικό, και να συσκευασθεί. Στη συνέχεια έγιναν επαφές με τις εδώ αρχές, πρεσβεία και προξενεία, της γείτονας χώρας (Σερβίας), αλλά και με ανθρώπους που ζουν στην περιοχή μας, είτε σπούδασαν εκεί, βρέθηκε σέρβικο φορτηγό αυτοκίνητο και η αποστολή έγινε απευθείας σε φορείς των πληγέντων περιοχών.

Μια σημαντική ποσότητα υλικού για παιδιά θα αποσταλεί σύντομα, εκτός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Ομοσπονδία Πολυτέκνων».

«Ευελπιστούμε ότι το υλικό αυτό να ανακούφισε σημαντικά τους πληγέντες της Σερβίας και της Βοσνίας και να βοήθησε τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να έλθει σύντομα ο καιρός που συνάνθρωποί μας δεν θα έχουν ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια συλλόγων για να ανακουφισθούν και σύλλογοι όπως ο δικός μας θα περιορίσουν την δράση τους σε πολιτιστικά δρώμενα» επισημαίνουν τα μέλη του ίδιου Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου