ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των νηπίων στο 33ο

συνεχίζεται-η-ταλαιπωρία-των-νηπίων-851206

Τη στιγμή που για τους αρμόδιους φορείς η εξεύρεση υπό ενοικίαση κτιρίων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νηπιαγωγεία μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης, θυμίζει προσπάθεια να βρεθούν «ψύλλοι στα άχυρα», ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος συμμετείχε σε διαγωνισμό για τη στέγαση του 33ου Νηπιαγωγείου Βόλου, δεν έχει εκπληρώσει μήνες τώρα τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, ώστε το σχολείο να μετακομίσει στη νέα στέγη.
Από τον περασμένο Ιούνιο το κτίριο, στην οδό Σταθά με Αχιλλοπούλου, επελέγη από Επιτροπή μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ως το καταλληλότερο μεταξύ όσων συμμετείχαν σε σχετικό διαγωνισμό.
Ο διαγωνισμός, όμως, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει ακόμη κατοχυρωθεί και η σύμβαση δεν ξεκίνησε να «τρέχει», αφού οι υποδείξεις των μηχανικών προς τον ιδιοκτήτη του οικήματος για μικρές εργασίες βελτίωσης του κτιρίου ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.
Αποτέλεσμα τα νήπια του 33ου Νηπιαγωγείου Βόλου να συνεχίζουν να στεγάζονται σε ένα απαράδεκτο, αλλά και επικίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα κτίριο, το οποίο εκτός των άλλων πλημμυρίζει τις ημέρες βροχόπτωσης και πολλές φορές τα στελέχη της εκπαίδευσης να αναγκάζονται να το κλείνουν σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας για την αποφυγή ατυχημάτων.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Κ. Ζίκος, έχει αρκετές φορές συνομιλήσει με τον ιδιοκτήτη του νέου ακινήτου που επελέγη για τη λειτουργία του 33ου Νηπιαγωγείου, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες που απαιτούνται.
Άλλωστε πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις πριν την παράδοσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αλλαγή στην κεντρική είσοδο ώστε να ανοίγει προς τα έξω, κατασκευή τεσσάρων μικρών τουαλετών, τοποθέτηση ράμπας και προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το κτίριο.
Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίριο, 150 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο συγκριτικά με τα άλλα που είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό μπορεί, σύμφωνα με τους μηχανικούς, να φιλοξενήσει το Νηπιαγωγείο.
Οι γονείς των μαθητών καθημερινά ρωτούν τι γίνεται με την παράδοση του νέου κτιρίου, καθώς οι μήνες περνούν και οι καιρικές συνθήκες του χειμώνα θα δυσκολέψουν πολύ τη φιλοξενία των μικρών παιδιών στο σημερινό κτίριο.
Ο κ. Ζίκος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης, ευελπιστεί ότι δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία να μεταφερθούν μαθητές σε ένα καλύτερο κτίριο. Πάντως εάν σύντομα δεν γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται, τότε «μονόδρομο» θα αποτελέσει η ακύρωση του διαγωνισμού και η διενέργεια νέου, με ό,τι συνεπάγεται αυτή η καθυστέρηση για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου.
Το Νηπιαγωγείο στεγάζεται έως σήμερα σε ένα από τα πλέον ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια. Μια παλιά κατοικία που οι χώροι της μετατρέπονται σε «λίμνες» τις ημέρες έντονης βροχόπτωσης, αφού η στέγη μπάζει νερά, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου