ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι έμποροι του Βόλου

σε-απόγνωση-οι-έμποροι-του-βόλου-851206

Μία στις τρεις επιχειρήσεις στο Βόλο εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας μέσα στο χειμώνα, ενώ μία στις δύο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα καθυστερήσει τις πληρωμές των υπαλλήλων της.
Η θηλιά που αισθάνονται κυρίως οι μικρομεσαίοι είναι μεγάλη.
Έμποροι επαγγελματίες και βιοτέχνες ζητούν από τις τράπεζες να διαθέσουν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ της κρατικής ενίσχυσης στην αγορά, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από την κρίση και να μην υπάρξει στασιμότητα στην αγορά.
Το πρόβλημα της ρευστότητας βέβαια όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΟΕΕΒΕΜ κ. Στάθης Πλαστάρας, δεν είναι τωρινό ούτε προέκυψε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα μαζί, μεταξύ των οποίων το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο και πολύ απλά η χρηματοπιστωτική κρίση ήταν “το κερασάκι στην τούρτα”.
“Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό οδηγεί σε συρρίκνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι κυβερνήσεις στην Ε.Ε. πέρα από τα μέτρα που λαμβάνουν λόγω της διεθνούς κρίσης, λαμβάνουν μέτρα και για την ενίσχυση των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο” συμπληρώνει ο κ. Πλαστάρας που εκτιμά, ότι όλο και περισσότερο το επόμενο διάστημα θα εκδηλώνονται οι συνέπειές της σε σειρά παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Έμποροι επαγγελματίες και βιοτέχνες ζητούν από τις τράπεζες να διαθέσουν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ της κρατικής ενίσχυσης στην αγορά, προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από την κρίση και να μην υπάρξει στασιμότητα στην αγορά.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνουν οι επαγγελματίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση περιλαμβάνονται κατάργηση του Τειρεσία, αναστολή των πληρωμών των δόσεων, των υφιστάμενων δανείων, προς τις Τράπεζες, για εύλογο χρονικό διάστημα, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, οικονομική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με την καταβολή επιδόματος για την ανακούφισή τους και την ενίσχυση της κατανάλωσης αλλά και το πάγωμα των απαιτήσεων του Δημοσίου και των βεβαιωμένων χρεών προς τις Δ.Ο.Υ για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις.
Επισημαίνεται τέλος ότι θα ήταν δόκιμο να αποφασιστεί η επιδότηση επιτοκίου από το Ταμείο Εγγυοδοσίας για περίοδο τουλάχιστον τριών ετών για τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις , με την υποχρέωση των επιχειρήσεων που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, για όσο διάστημα διαρκεί η επιδότηση, να μην προβούν σε καμία απόλυση, προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες θέσεων εργασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου