ΤΟΠΙΚΑ

Επόμενο λιμάνι ο Βόλος για το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey»

επόμενο-λιμάνι-ο-βόλος-για-το-εντυπωσι-179618

Από τη Θεσσαλονίκη για το λιμάνι του Βόλου αναχώρησε χθες στις 6 το απόγευμα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey».

Η «Οδύσσεια του Αιγαίου», όπως μεταφράζεται το όνομα του κρουαζιερόπλοιου, μεταφέρει πάνω από 280 επιβάτες, κυρίως Βρετανούς, Αμερικάνους, Αυστραλούς και Καναδούς, και έχει πλήρωμα 163 ατόμων.

Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά επτά αφίξεις, που πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πλέει όχι μόνο σε θάλασσες, αλλά και στους μεγάλους ποταμούς της Ασίας, όπως ο Σαϊγκόν και ο Γιανγκόν, καθώς και στον Γκουανταλκιβίρ στην Ισπανία.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, αλλά και στα πολλά αξιοθέατα τής Θεσσαλονίκης, αλλά και στην αγορά της, εξέδραμαν από το πρωί οι εκατοντάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Aegean Odyssey», που κατέπλευσε τα ξημερώματα χθες στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, προερχόμενο από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι ξένοι επισκέπτες για το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, τα κάστρα στην ’Ανω Πόλη, τη Ροτόντα, τον ’Αγιο Δημήτριο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κινήθηκαν από το πρωί με λεωφορεία μέχρι τη Βεργίνα, προκειμένου να επισκεφτούν τον εκεί αρχαιολογικό χώρο.

Στην περιγραφή της κρουαζιέρας, στο κομμάτι που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις γειτονικές περιοχές της στη Βόρεια Ελλάδα, η πλοιοκτήτρια εταιρία αναφέρει (σε ελεύθερη μετάφραση):

«Κάντε κρουαζιέρα σε μια περιοχή διαποτισμένη στον μύθο, τον θρύλο και την ιστορία: […] Από την Κωνσταντινούπολη, σημείο αφετηρίας και επιστροφής […] θα δέσετε στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα της καλλιτεχνικής προσπάθειας των Βυζαντινών. Θα πλεύσετε δίπλα από τα εκπληκτικά μοναστήρια του Αγίου Όρους και μέχρι την αρχαία πόλη των Φιλίππων, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φίλιππο».

Με αφετηρία τον Βόλο, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τα μοναστήρια των Μετεώρων. Μια διαδρομή γεμάτη ιστορία…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου