ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη Μαρ. Χρυσοβελώνη στην ΕΒΟΛ

επίσκεψη-μαρ-χρυσοβελώνη-στην-εβολ-181230

«Με νύχια και δόντια να στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία», ανέφερε η βουλευτής

Το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου επισκέφθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Νικήτα Πρίντζο, τον διευθυντή κ. Νίκο Μπατζιάκα και τους υποδιευθυντές του εμπορικού τμήματος κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και του λογιστηρίου Αντώνη Μανωλάκη. Η βουλευτής ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, τα προϊόντα, την εμπορική του υπόσταση, αλλά και τα προβλήματα που έχουν οι παραγωγοί. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου, σύγχρονου εργοστασίου, που -όπως τόνισε η βουλευτής- είναι ένα μεγάλο επίτευγμα της διοίκησης και των στελεχών της Ενωσης που καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την στήριξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Η κ. Χρυσοβελώνη συνεχάρη τον κ. Πρίντζο και τα στελέχη του Συνεταιρισμού και του εργοστασίου της ΕΒΟΛ για την συνέπεια, την υπευθυνότητα και το σημαντικό έργο που παράγουν, σημειώνοντας ότι η αγαστή συνεργασία φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα. Και η περίπτωση του ΕΒΟΛ είναι ένα από αυτά.

Τόνισε ωστόσο -και επιμένει σε αυτό για το οποίο συμφώνησε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού- ότι τα προβλήματα των αγροτών και κυρίως των κτηνοτρόφων είναι πολλά, ότι δεν αντιμετωπίστηκαν και ότι ο κίνδυνος για την ελληνική κτηνοτροφία είναι μεγάλος. Ανέφερε πως είναι στη διάθεση των στελεχών του Συνεταιρισμού για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων.

Υπογράμμισε πως η κτηνοτροφία είναι πολύ σημαντική πηγή εσόδων και ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν στηρίζεται από το Κράτος και σιγά – σιγά χάνεται. «Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη κάποιοι, οι οποίοι επιμένουν και με νύχια και δόντια, σε σκληρές και δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική κτηνοτροφία. Η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει αδιάφορη και να γυρίζει την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι πολιτικοί, είμαστε υποχρεωμένοι, να υπερασπιστούμε τους Ελληνες κτηνοτρόφους και τον σκληρό αγώνα τους», σημειώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου