ΤΟΠΙΚΑ

Οριακή η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία

οριακή-η-λειτουργία-των-κέντρων-υγεία-181522

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, διαβιβάζει ως αναφορά, το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και της ιστοσελίδας taxydromos.gr (28/7/2014) στο οποίο αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος των ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά στα Κέντρα Υγείας της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας, που καθιστά την λειτουργία τους οριακή ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων, όπως παιδίατροι και καρδιολόγοι, σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε πλήρωμα ασθενοφόρου, σε χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων, σε παρασκευαστές με αποτέλεσμα οι αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις να διενεργούνται μετ’ εμποδίων, ενώ ενδεικτικά της τραγικής αυτής κατάστασης είναι τα παραδείγματα του Διευθυντή του Κ.Υ. Σκιάθου που τις περισσότερες μέρες του μήνα εκτελεί ο ίδιος τις εφημερίες ή ακόμη του ενός μοναδικού γενικού γιατρού που πηγαίνει στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου ανά βδομάδα με απόσπαση από τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας.

Επειδή την εικόνα της πλήρους αποδιοργάνωσης των Κ.Υ. της Μαγνησίας δεν βελτιώνουν ούτε τα Αγροτικά Ιατρεία τα οποία καθίστανται στην ουσία ανενεργά λειτουργώντας μία φορά την εβδομάδα, κι επειδή η συνέχιση της αντιμετώπισης της οριακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα Κ.Υ. με προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού συνιστά πράξη απαξίωσης του δημόσιου αγαθού της υγείας, παρακαλείται ο κ. Υπουργός να εξετάσει ουσιαστικά την παρούσα αναφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου