ΤΟΠΙΚΑ

Σε περιπέτειες τα σφαγεία Βόλου ~ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

σε-περιπέτειες-τα-σφαγεία-βόλου-ολοκ-182862

Από αύριο ο πλειοδότης μπορεί να «σηκώσει» τον εξοπλισμό

Με λουκέτο απειλούνται τα Σφαγεία Βόλου μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού του εξοπλισμού στον οποίο προχώρησε η εταιρία «Αντ. Καρβούνης & ΣΙΑ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την καταβολή οφειλών ύψους 44.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία. Τις «αμαρτίες» του Δήμου Βόλου, καλείται να αντιμετωπίσει ο ιδιώτης που σήμερα λειτουργεί τα Σφαγεία και ο οποίος κινδυνεύει να μείνει χωρίς… τσιγκέλια, τσιμπίδες και πριόνια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί στη διοίκηση των Σφαγείων Βόλου η απόφαση του Ειρηνοδικείου, όπου χθες ολοκληρώθηκε ο πλειστηριασμός και από 1η Αυγούστου τα Σφαγεία κινδυνεύουν να μείνουν ένα άδειο κτήριο, χωρίς εξοπλισμό για να δουλέψουν.

Οπως είναι γνωστό, η εταιρία «Αντ. Καρβούνης & ΣΙΑ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σε πλειστηριασμό του εξοπλισμού των Σφαγείων. Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει πριν από έξι χρόνια, το έργο του εκσυγχρονισμού των Σφαγείων, προκειμένου να πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες και τους κανόνες που θέτει για τη λειτουργία των Σφαγείων η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ομως η διοίκηση των Δημοτικών Σφαγείων δεν αποπλήρωσε ποτέ στην εταιρία ποσό ύψους 44.000 ευρώ, που αφορούσαν σε πρόσθετες εργασίες. Η υπόθεση έφθασε μέχρι τα δικαστήρια, με τον ιδιώτη να κερδίζει τη δικαστική διαμάχη και πλέον να διεκδικεί τα οφειλόμενα μέσω πλειστηριασμού. Η εταιρία με βάση τη δικαστική απόφαση προχώρησε σε πλειστηριασμό και με την κατασχετήρια έκθεση στο χέρι έβγαλε στο σφυρί για την αποπληρωμή των οφειλών σημαντικό μέρος του εξοπλισμού των Σφαγείων Βόλου.

Η δημοπρασία έγινε χθες το απόγευμα από το Ειρηνοδικείο Βόλου. Εξοπλισμός συνολικής αξίας 29.790 ευρώ βγήκε στο σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 19.860 ευρώ. Πρόκειται για ηλεκτρικούς αεροψυκτήρες οροφής, ανοξείδωτα καρότσια για τσιγκέλια, ηλεκτρικά πριόνια κοπής και αποστειρωτήρες, υδραυλικές μηχανές πλύσεις, ηλεκτρικές τσιμπίδες και ψαλίδια, ανοξείδωτα καρότσια.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας εμφανίστηκε ένας και μοναδικός πλειοδότης, ο οποίος πρόσφερε ποσό ύψους 20.000 ευρώ και κατακυρώθηκε υπέρ του η κινητή περιουσία των Σφαγείων.

Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σήμερα στη διοίκηση των Σφαγείων και από την Παρασκευή, ο πλειοδότης, μπορεί να… σηκώσει τον εξοπλισμό.

Σε περιπέτειες ο ιδιώτης

Ο Δήμος Βόλου φαίνεται να βάζει σε περιπέτειες και τον ιδιώτη, στον οποίο από το 2013 έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των Σφαγείων.

Εως και το 2012 τα Σφαγεία λειτουργούσαν ως δημοτικά. Στις 500.000 ευρώ ανέρχονταν τα χρέη των Σφαγείων, που εισέπρατταν 70.000 ευρώ και είχαν έξοδα 220.000 ευρώ, έμπαιναν δηλαδή «μέσα» κάθε χρόνο 150.000 ευρώ. Ο κατάλογος των χρεών ατελείωτος: ΙΚΑ, Εφορία, προμηθευτές και ανάμεσά τους και η εταιρία που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων.

Σήμερα, τα σφαγεία κινδυνεύουν να κλείσουν, αφού χωρίς εξοπλισμό δεν μπορούν να δουλέψουν. «Θύμα» των χρεών του Δήμου Βόλου και ο ιδιώτης που σήμερα τα εκμεταλλεύεται, βάζοντας σε μια τάξη τη λειτουργία τους και τριπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών.

Πάντως χθες, με αφορμή την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Σφαγείων Βόλου Α.Ε., Γ. Καουνάς, υποστήριξε ότι κατασχέσεις δεν γίνονται μέσα στον Αύγουστο κι ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα, προκειμένου Δήμος και ιδιώτης να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του κατασχεθέντος εξοπλισμού ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου