ΤΟΠΙΚΑ

Κατέθεσαν πρόταση για παζάρι στο Λιμάνι!

κατέθεσαν-πρόταση-για-παζάρι-στο-λιμά-183405

Αρνητικός ο ΟΛΒ και για επιδείξεις μηχανών

Ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων υπαίθριου εμπορίου αλλά και επιδείξεων μηχανών συγκεντρώνει το λιμάνι του Βόλου.

Δύο εταιρίες με διαφορετική δραστηριοποίηση και συμπτωματικά την ίδια χρονική στιγμή κατέθεσαν πρόταση στον ΟΛΒ προκειμένου να τους παραχωρηθεί χώρος στον εμπορικό λιμένα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ συνεδρίασε χθες εκτάκτως και απέρριψε και τις δύο αιτήσεις που συνέπεσαν στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, οπότε ούτως ή άλλως η δραστηριότητα του λιμανιού αυξάνεται δυσανάλογα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τα αιτήματα των δύο εταιριών και με κυρίαρχο σκεπτικό ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην απρόσκοπτη εκτέλεση των φορτοεκφορτώσεων απάντησε αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του υπαίθριου εμπορίου ενδιαφερόταν να στήσει παζάρι.

Συνολικά σαράντα παράγκες θα στήνονταν στην είσοδο του εμπορικού λιμανιού που θα προσέλκυαν κόσμο με αποτέλεσμα εν μέσω θερινής σεζόν να δημιουργούνται προβλήματα στην εκτέλεση φορτοεκφορτώσεων.

Εξάλλου ο χώρος εισόδου είναι ελεγχόμενος αφού έχει κώδικα ασφαλείας ISPS. Το υπαίθριο εμπόριο ενδιαφέρονταν να κάνουν στην παραλία μικροπωλητές από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Το παζάρι εκτιμήθηκε ότι λειτουργούσε ανταγωνιστικά με τις άλλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του προκειμένου να απαντήσει στις εταιρίες προσμέτρησε στην απόφασή του και την άποψη του εμπορικού κόσμου.

Κυρίως όμως μέτρησε η άποψη ότι το λιμάνι δεν μπορεί να παρέχει άλλες υπηρεσίες από λιμενικές. Με το ίδιο σκεπτικό απέρριψε και την πρόταση για την παραχώρηση χώρου σε εταιρία που ζήτησε να φτιάξει ειδικούς διαδρόμους για επίδειξη μηχανών.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου