ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βέλγιο έφτασε ο Κώστας Ντίνας! ~ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

στο-βέλγιο-έφτασε-ο-κώστας-ντίνας-καθ-184587

Λονδίνο – Βόλος με το ποδήλατο •Σήμερα διασχίζει την απόσταση από Γάνδη μέχρι Βρυξέλες

Στη 7η ημέρα του ταξιδιού της ζωής του… βρίσκεται σήμερα ο Βολιώτης Κώστας Ντίνας, κατακτώντας τον πρώτο του στόχο και φτάνοντας στο Βέλγιο. Ο 35χρονος ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από το Λονδίνο με στόχο να φτάσει με το ποδήλατό του στο Βόλο, θέτοντας ως στόχο να διασχίσει συνολικά 3.000 χλμ., προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα τα οποία θα παραχωρηθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου. Συγκεκριμένα σήμερα βρίσκεται στο Βέλγιο και αναμένεται να καλύψει με το ποδήλατό του την απόσταση μεταξύ Γάνδης και Βρυξελών.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο Κώστας Ντίνας διασχίζει κατά μέσο όρο γύρω στα 100 χλμ. με το ποδήλατο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση παίζουν σημαντικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες που συναντάει σε κάθε περιοχή. Μάλιστα για να καλύψει τις αποστάσεις, επιλέγει κυρίως επαρχιακούς δρόμους για περισσότερη ασφάλεια.

Όπως τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο φίλος του Κώστα Ντίνα και διαχειριστής της σελίδας στο Facebook« Cycling for Medical Aid to Greece» Κώστας Παμπούκας, ο Βολιώτης ποδηλάτης είναι εντελώς μόνος στο ταξίδι τους χωρίς να έχει κάποιο συνεργείο να τον ακολουθεί. «Αυτό κάνει το ταξίδι του Κώστα πιο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και πιο συναρπαστικό» σημείωσε ο κ. Παμπούκας.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει οικονομικά το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, μπορεί να κάνει κατάθεση στους παρακάτω ελληνικούς λογαριασμούς του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου. Καλό θα είναι οποιαδήποτε κατάθεση να έχει την ένδειξη “Ποδήλατο – Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΙΣΜ).

Οι λογαριασμοί είναι οι εξής : ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR 09 0172 6100 0056 1005 7835 312 και EUROBANK: 0026.0078.41.0100168707.

Ανακοίνωση από το Ιατρείο Αλληλεγγύης

Το παράδειγμα του Κώστα Ντίνα γίνεται σημείο αναφορά και σύγκρισης για όλη την νεολαία και την ελληνική κοινωνία, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, με αφορμή το ταξίδι του που γίνεται για την ενίσχυση του Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η κρίση με τα πολύπλευρα χαρακτηριστικά, οικονομικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά, προκαλεί τεράστιες επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και της Ευρώπης. Ο νεοφιλελευθερισμός στο όνομα του κέρδους και των αγορών απαξιώνει τις ανθρώπινες αξίες και υποβαθμίζει ή καταργεί υγειονομικές και κοινωνικές δομές, βάζοντας τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους. Ένα τεράστιο δίκτυο αλληλεγγύης έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη της χώρας και από τους λαούς της Ευρώπης, προς τον την ελληνική κοινωνία για να μειωθούν οι σοβαρές παρενέργειες της κρίσης και να προστατευθούν οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της πανανθρώπινης αξίας της αλληλεγγύης εντάσσεται και η ενέργεια του συμπολίτη Κώστα Ντίνα που πραγματοποιεί ταξίδι ανθρωπιάς και ζωής, διασχίζοντας 3.000 χλμ. με το ποδήλατό του, από το Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται, στο Βόλο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε».

Στη συνέχεια αναφέρουν το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου ένα (1) μήνα και γίνεται για την ενίσχυση του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, «ξεκίνησε πριν μερικές μέρες και η πορεία αλληλεγγύης με το ποδήλατο, θα περάσει από την Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, FYROM. Η ενέργειά του αυτή φανερώνει τεράστια σωματική και ψυχική δύναμη και το παράδειγμά του γίνεται σημείο αναφοράς και σύγκρισης για όλη την νεολαία και την ελληνική κοινωνία. Είναι μέρος μιας προσπάθειας συνολικής, για την δημιουργία και συντήρηση δομών αλληλεγγύης, μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εθελοντές, τους εκατοντάδες πολίτες, που στηρίζουν υλικά, ψυχικά και σωματικά τέτοιες δομές, προσπαθώντας να μην αφήσουν κανέναν άνθρωπο μόνο του στην κρίση».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αλλά και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην λειτουργία του ευχαριστούν τον Κώστα Ντίνα και τονίζουν ότι θα βρίσκονται δίπλα του σε όλα τα χιλιόμετρα που θα διανύσει, δίνοντας του δύναμη και κουράγιο μέχρι το αποκορύφωμα που θα είναι η άφιξή του στο Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου