ΤΟΠΙΚΑ

“Ακέφαλο” το Πολεοδομικό Γραφείο Σκοπέλου

ακέφαλο-το-πολεοδομικό-γραφείο-σκ-851206

Στη Σκόπελο βρίσκεται από χθες ο νομάρχης Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί των Βορείων Σποράδων και στα πλαίσια των συχνών επαφών που έχει εγκαινιάσει από την αρχή της θητείας της η νέα νομαρχιακή Αρχή. Η επίσκεψη Παπατόλια, η οποία δεν δόθηκε στον Τύπο, στοχεύει κυρίως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , στην αναζήτηση λύσεων για το πολεοδομικό Γραφείο Σκοπέλου, εκεί όπου τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πάρα πολλά προβλήματα , καθώς ο ένας μηχανικός που υπήρχε υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να υπολειτουργεί.
Παραμένει άγνωστο αν κατά την παραμονή Παπατόλια στις Σποράδες ο νομάρχης εκτός από τη Σκόπελο θα επισκεφθεί και τη Σκιάθο, εκεί όπου η Δημοτική Αρχή εκφράζει ενστάσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στις Κουκουναριές. Είναι ένα δρόμος συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων, που χρονολογείται εδώ και πολλές δεκαετίες και για τον οποίο υπάρχει μία πίστωση της τάξεως των 500.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωσή του. Η Δημοτική Αρχή της Σκιάθου αδίκως μας επιρρίπτει μομφή για καθυστέρηση του συγκεκριμένου έργου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αρμόδια πηγή της Νομαρχίας , αφού οι σχετικοί διαγωνισμοί για τα έργα ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου επαρχιακού δρόμου ματαιώθηκαν δύο φορές επί των ημερών της θητείας Πρίντζου και συγκεκριμένα τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2006 αντίστοιχα, λόγω των χαμηλών τιμολογίων που περιλαμβάνονταν στη σχετική διακήρυξη. Είναι άδικο, πρόσθεσε η ίδια αρμόδια πηγή της ΝΑΜ ,να μας καταμαρτυρείται πρόθεση και ολιγωρία, όταν δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε ως νέα Νομαρχιακή Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο αναμένεται να δημοπρατηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι για το οποίο διαμαρτυρείται και πάλι ο Δήμος Σκιάθου, με το σκεπτικό ότι θα υπάρξει αναστάτωση στο νησί ,το οποίο από τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει να κατακλύζεται για μία ακόμη χρονιά από χιλιάδες ξένους τουρίστες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου