ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς νερό σπίτια στο Φυτόκο

χωρίς-νερό-σπίτια-στο-φυτόκο-851206

Στενή συνεργασία εγκαινιάζει η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν σοβαρές εκκρεμότητες σε θέματα ύδρευσης – αποχέτευσης και ταυτόχρονα να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η εκτέλεση των έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί για το Δήμο Νέας Ιωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μαβίδης και ο Διευθυντής της Επιχείρησης κ. Ανδ. Αθανασόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γ. Γίδαρη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί την περιοχή Κλήμα Φυτόκου, προκειμένου να εξετάσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι τελευταίες κατοικίες του οικισμού. Λόγω χαμηλής πίεσης το νερό δεν φθάνει στα τελευταία σπίτια με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να ταλαιπωρούνται μεταφέροντας νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες από κατοικίες που βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, καθώς, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σ’ έναν οικισμό ο οποίος γνωρίζει αλματώδη δόμηση τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα».
Στο μεταξύ ο κ. Μαβίδης υπέδειξε στον Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ δύο σημεία παρεμβάσεων στο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων – το πρώτο στον οικισμό πίσω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και το δεύτερο στη συμβολή των οδών Δοξοπούλου και Σταδίου – που επείγει άμεσα να υλοποιηθούν προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα, αφού και στις δυο περιπτώσεις τα σπίτια είναι χαμηλότερα από το δρόμο και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Ακόμη ζήτησε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες β΄ φάσης του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό Μελισσατίκων, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει ενημερώσει αναλυτικά τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ για τις εκκρεμότητες αποκατάστασης δρόμων από έργα που υλοποίησε η ΔΕΥΑΜΒ και επίσης έχει αποσταλεί συγκεκριμένη κατάσταση με τις οδούς όπου απαιτείται η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου