ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο συμβουλευτικής στο Βόλο από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για εργαζόμενους και ανέργους

δίκτυο-συμβουλευτικής-στο-βόλο-από-το-188828

Mία νέα δομή το Δίκτυο υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων ξεκίνησε τη λειτουργία του από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και στο Βόλο, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Με αυτή την πρωτοβουλία ουσιαστικά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ αναπτύσσει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική των εργαζομένων, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.

Στόχος του δικτύου είναι να συμβάλει στην παροχή και τη διάθεση έγκυρων πληροφοριών, τόσο στα μέλη των συνδικάτων όσο και στο σύνολο των εργαζομένων και του εργατικού δυναμικού ευρύτερα.

Επίσης θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στο σύνολο των εργαζομένων και του εργατικού δυναμικού γενικότερα καθώς επίσης θα συμβάλει στη συνδικαλιστική δραστηριότητα, στο πεδίο της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων, με την ενδυνάμωση των εργαζομένων της περιοχής στους χώρους εργασίας.

Το Δίκτυο απευθύνεται στο σύνολο του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα, στους εργαζόμενους, τους επισφαλείς εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνδικαλιζόμενους εργαζόμενους, τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς, επιμελητήρια και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι υπηρεσίες του τμήματος πληροφόρησης παρέχουν βασικές πληροφορίες και ενημέρωση για τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης. Αυτό θα γίνεται με εξατομικευμένη ή ομαδική πληροφόρηση, διά ζώσης ή εξ’ αποστάσεως πληροφόρηση αλλά και με στατική ή στοχευμένη πληροφόρηση.

«Η οικονομική κρίση και η εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποδιάρθρωση το ούτως ή άλλως προβληματικό πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης, καθώς και το σύστημα κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ασφάλισης, ενώ τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε ανεξέλεγκτα ύψη. Με βάση τη διαπίστωση της ανάγκης αυτής και στο πλαίσιο της αποστολής και του ρόλου του ΙΝΕ ΓΣΕΕ- όπως επισημαίνεται και σε ανακοίνωση για τη λειτουργία της νέας δομής στο Βόλο- προτάσσεται ο σκοπός της συγκρότησης ενός δικτύου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, με στόχο την παροχή αφενός έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης, αφετέρου διαμεσολάβησης και υποστήριξης σε εργαζόμενους αλλά και οικονομικούς μετανάστες για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για να έχει άμεση πρόσβαση με το Δίκτυο, μπορεί να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας www.inegsee.gr μέσω e-mail (για το νομό Μαγνησίας [email protected]). Επίσης με εγγραφή στη σχετική λίστα της διαδραστικής πλατφόρμας και φυσικά με προσωπική επαφή στις κατά τόπους υπηρεσίες του Δικτύου (για το νομό Μαγνησίας Εργατικό Κέντρο Βόλου, Μακρυνίτσης 38, τηλ. 2421024735, fax 2421039600, υπεύθυνη Δικτύου Μούτου Κατερίνα).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου