ΤΟΠΙΚΑ

Από το Λονδίνο… στο Βόλο με ποδήλατο ~ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

από-το-λονδίνο-στο-βόλο-με-ποδήλατο-γ-189518

Ταξίδι ζωής θα πραγματοποιήσει ο 35χρονος Βολιώτης Κώστας Ντίνας, διασχίζοντας 3.000 χλμ. με το αγαπημένο του δίτροχο!

Το ταξίδι της ζωής του… με ποδήλατο ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη ο Βολιώτης Κώστας Ντίνας που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Ο 35χρονος αποφάσισε να διασχίσει 3.000 χλμ. με το ποδήλατο από την πρωτεύουσας της Αγγλίας μέχρι το Βόλου, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Στο ταξίδι παρότι αναμένονται δυσκολίες και αντιξοότητες, φαίνεται πως δεν πτοούν τον 35χρονο Κώστα, ο οποίος είχε «καλλιεργήσει» στο μυαλό του την ιδέα και την έθεσε ως στόχο ζωής, δηλαδή να φτάσει από το Λονδίνο στο Βόλο, με αποκλειστικό στόχο να προσφέρει στον τόπο.

Το ταξίδι για τον τολμηρό Βολιώτη ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Η πρώτη στάση για τον Κώστα Ντίνα θα είναι το Dover, απ’ όπου θα περάσει απέναντι στη Γαλλία με ferryboat και έπειτα η πορεία αλληλεγγύης που θα χαράξει θα περάσει από Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία και Σκόπια.

O Κώστας Ντίνας μέσα από τη σελίδα του στο facebook «Cycling for Medical Aid to Greece-Ποδηλασία για την Ιατρική Βοήθεια στην Ελλάδα» στο βίντεο που έχει αναρτήσει πριν την έναρξη του ταξιδιού του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε λίγες ώρες ξεκινάω από το Λονδίνο για Βόλο. Μετά από δεκαέξι χρόνια επιστρέφω στην Ελλάδα. Στη σελίδα μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία στο Greece Solidarity Campaign για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν και θα μεταβιβαστούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου για την προμήθεια φαρμάκων αλλά και την κάλυψη άλλων αναγκών. Πιστεύω το ποδήλατό μου να με βγάλει άνετα στο δρόμο και εύχομαι να σας δω όλους σύντομα. Το ταξίδι μου θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα και από κοντά θα κουβεντιάσουμε για ό,τι συναντήσαμε στο δρόμο».

Τα στοιχεία που παρουσιάζει

Οπως περιγράφει ο 35χρονος μέσα από τη σελίδα του στο facebookσκοπός του είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατότερο περισσότερα χρήματα για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου, καθώς πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ξεκινήσει από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες δωρεάν για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για ιατρική περίθαλψη.

Μάλιστα ο Κώστας Ντίνας παρουσιάζει στοιχεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η κρίση στην Ελλάδα είναι θανατηφόρα. Τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα και κάτω από την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Για αυτή την κατάσταση οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τα αποτελέσματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Στη συνέχεια μέσα από το κείμενο που έχει αναρτήσει παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία από το χώρο της υγείας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά σε τριτοκοσμικές χώρες. Ειδικότερα αναφέρει: «Ενα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστοι και χωρίς δημόσια ιατρική κάλυψη. Χιλιάδες από αυτούς είναι μακροχρόνια πάσχοντες από καρκίνο, καρδιοπαθείς, πάσχοντες από διαβήτη και τα άτομα με άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις: όπως ο ιός HIV, καθώς και άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Μάλιστα υπάρχει αύξηση των αυτοκτονιών σε ποσοστό 45%, ένα ποσοστό της τάξης του 12% πάσχει από κατάθλιψη, υπάρχει αύξηση βρεφικής θνησιμότητας σε ποσοστό 43% και αύξηση των μολύνσεων από τον HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών»

Ο 35χρονος Βολιώτης κάνει έκκληση προς όσους το επιθυμούν να προσφέρουν οικονομικά, ό,τι ποσό επιθυμούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Βόλου τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Η υποστήριξή σας θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά για ένα άτομο που είναι σε άσχημη κατάσταση και έχει ανάγκη από ιατρική περίθαλψη».

Τέλος ο Κώστας Ντίνας, όπως αναφέρει θα ενημερώνει τον κόσμο για την πορεία του ταξιδιού του, μέσα από τη σελίδα στο facebookμε φωτογραφίσεις και αναρτήσεις από τα σημεία που βρίσκεται.

Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: (greecesolidarity.org) αριθμός λογαριασμού: 20307259 και κωδικός: 08-60-01.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου