ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκοποι «οργώνουν» τον Παγασητικό

πρόσκοποι-οργώνουν-τον-παγασητικό-190102

Η δράση περιλαμβάνει ταξίδι με παραδοσιακές Ναυτοπροσκοπικές λέμβους στον Κόλπο του Παγασητικού

Το ταξίδι… στον Παγασητικό κόλπο, ξεκίνησαν χθες από τα Καλά Νερά 1.600 άτομα, εκ των οποίων τα 1.300 είναι πρόσκοποι (έφηβοι ηλικίας 11 έως 14 ετών) και 300 Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. από όλη την Ελλάδα, καθώς και από τον απόδημο ελληνισμό της Αιγύπτου τα οποία συμμετέχουν στην 5η Πανελλήνια Ναυτοπροσκοπική Regatta.

Η παραθαλάσσια προσκοπική κατασκήνωση, ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου 2014 στα Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα η Ναυτοπροσκοπική Regattaπεριλαμβάνει ένα 8ήμερο ταξίδι με παραδοσιακές Ναυτοπροσκοπικές λέμβους στον Κόλπο του Παγασητικού με κατάληξη το νησί Παλαιό Τρίκερι και τη Μηλίνα, που θα προσφέρει την ευκαιρία για βιωματική εκπαίδευση, ομαδική ζωή και παιχνίδι και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη της ναυτικής τέχνης της πατρίδας μας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαδρομές με το τραινάκι του Πηλίου αλλά και επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως οι Μηλιές και η ΑΡΓΩ (αναπαράσταση υπό κλίμακα τριήρους του 5ου αιώνα π.χ.) στο Βόλο, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την παράδοση και τον πολιτισμό.

Στόχος της δράσης είναι επίσης η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα σχετικά με την προστασία των ακτών και του θαλάσσιου πλούτου, καθώς και η ανάδειξη της έννοιας και πρακτικής του εθελοντισμού, κάτι που θα επιτευχθεί με δράσεις προσφοράς στο φυσικό περιβάλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η 1η Πανευρωπαϊκή Ναυτοπροσκοπική Συγκέντρωση «REGATTA»πραγματοποιήθηκε στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης από 21 έως 31 Αυγούστου 1966. Η «REGATTA» πραγματοποιήθηκε μετά από εισήγηση του Γενικού Εφόρου Δημήτριου Μακρίδη στο Πανευρωπαϊκό Προσκοπικό Συνέδριο στη Φινλανδία το φθινόπωρο του 1964.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου