ΤΟΠΙΚΑ

Σε… επιτήρηση ο εργολάβος σίτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

σε-επιτήρηση-ο-εργολάβος-σίτισης-του-190805

Μετά από καταγγελία γονέα ότι κάνει χρήση των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων για την παρασκευή φαγητού για εξωτερικές παραγγελίες

Υπό παρακολούθηση μπαίνει ο εργολάβος σίτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από καταγγελία γονέα φοιτητή στη διοίκηση του ιδρύματος ότι χρησιμοποιεί τους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, προκειμένου να παρασκευάζει φαγητά για catering, που θα προσφερθεί στο πλαίσιο της Ναυτοπροσκοπικής Regatta, που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 3 Αυγούστου στα Καλά Νερά Πηλίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την καταγγελία του γονέα, αυτές τις ημέρες οπότε και η φοιτητική λέσχη δεν λειτουργεί για τη σίτιση των φοιτητών, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στις πατρίδες, ο εργολάβος, εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις για την Παρασκευή γευμάτων για άλλες εκδηλώσεις, κάνοντας χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού που πληρώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άρα οι φορολογούμενοι πολίτες.

Η καταγγελία του γονέα, κινητοποίησε άμεσα τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου.

Στελέχη του Π.Θ., βρήκαν στους χώρους προσωπικό του εργολάβου, ωστόσο αρνήθηκαν ότι παρασκευάζουν φαγητό στη λέσχη. Ισχυρίστηκαν ότι απλώς στις εγκαταστάσεις φυλάσσονται τρόφιμα, τα οποία μεταφέρουν σε εγκαταστάσεις στο Φυτόκο, όπου και γίνεται η παρασκευή των γευμάτων.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο εργολάβος πληρώνει ενοίκιο 2.500 ευρώ κάθε μήνα για τους χώρους της Φοιτητικής Λέσχης, μέσα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το κόστος για τα λειτουργικά έξοδα. Ωστόσο, στη σύμβαση που υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση των εγκαταστάσεων για την προετοιμασία γευμάτων, εάν δεν προορίζονται για τους φοιτητές.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ι. Μεσσήνης, το θέμα θα παρακολουθηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες του γονέα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα μαγειρεία παίρνουν μπροστά κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου