ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις με απόφαση… προέδρου

προσλήψεις-με-απόφαση-προέδρου-851206

Προβλήματα που καταγράφουν διαδικασίες διάτρητες, οι οποίες γεννούν ποικίλα ερωτηματικά για τον ορθολογικό τρόπο λειτουργίας της μεγαλύτερης Διαδημοτικής Επιχείρησης στο νομό και ειδικότερα της υπερχρεωμένης τα τελευταία χρόνια ΔΕΥΑΜΒ, αποκαλύφθηκαν στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος για τη λήψη απόφασης για την κατάρτιση συμβάσεων έργου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Γ. Μακρής ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο την έγκριση του θέματος για την πρόσληψη εννέα ατόμων με 5μηνες συμβάσεις για τις ανάγκες της ύδρευσης και τη αποχέτευσης.
Όπως αποκαλύφθηκε από τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των συμβούλων, η επιλογή των ατόμων είναι στην αποκλειστική ευχέρεια του προέδρου της Επιχείρησης, ο οποίος μπορεί να προσλαμβάνει κατά το δοκούν!!! Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου αντέδρασε, καθώς – όπως είπε- όσοι εργάζονταν στο ίδιο αντικείμενο δεν έπρεπε να απολυθούν, γι΄ αυτό και ζήτησε την επαναπρόσληψή τους. Όσοι θα προσληφθούν για πρώτη φορά, πρόσθεσε, μέχρι να ενημερωθούν για το ακριβές αντικείμενο εργασίας τους θα έχει λήξει η σύμβασή τους. Επικαλούμενος λόγους διαφάνειας ψήφισε αρνητικά και ο κ. Χαλέβας, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε και ο προεδρεύων Δήμαρχος Νέας Ιωνίας να υποστηρίζει ότι δύο από τα εννέα άτομα που θα προσληφθούν θα είναι ικανοποίηση αντίστοιχων αιτημάτων του Δήμου Νέας Ιωνίας.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο κ. Μήτρου έκανε ακόμη μία σοβαρή καταγγελία, και ζήτησε να πληροφορηθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες του ότι προσωπικό που είναι χρεωμένο και πληρώνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ απασχολείται στο Δήμο Βόλου…
Η ερώτηση του πρώην Δημάρχου απευθύνονταν προς το Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, που δεν ήταν όμως έτοιμος, όπως είπε ο κ. Μακρής, να απαντήσει, παραπέμποντας την απάντησή του σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που ρωτήθηκε χθες το απόγευμα και που για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να γίνει γνωστή η ταυτότητά του, σημείωσε ότι αυτός ο ψηφοθηρικός εκμαυλισμός συνειδήσεων με αντάλλαγμα την ολιγόμηνη διασφάλιση εργασίας στη ΔΕΥΑΜΒ μέσα από πεντάμηνες συμβάσεις έργου, ήταν μία πάγια τακτική που εφαρμοζόταν επί των ημερών της διοίκησης του κ. Μήτρου και η οποία συνεχίζεται και επί των ημερών του κ. Βούλγαρη. Το πρόσχημα που επικαλούνται οι εκάστοτε διοικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ για τη μερική ικανοποίηση της κομματικής τους πελατείας, συνέχισε η ίδια πηγή της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, είναι οι έκτακτες ανάγκες που επικαλείται η αρμόδια υπηρεσία ενόψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών του ερχόμενου χειμώνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση για το ίδιο θέμα ο διοικητικός σύμβουλος της Επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Μολοχίδης ζήτησε όπως αντί της πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις έργου (δύο εργαζομένων γενικών καθηκόντων, τριών υδραυλικών και τεσσάρων εργατοτεχνιτών αποχέτευσης) υιοθετηθεί η άποψη του Συλλόγου Εργαζομένων για την πρόσληψη 4- 5 θέσεων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου