ΤΟΠΙΚΑ

Ακτινογραφίες από τις Σποράδες στο Βόλο!

ακτινογραφίες-από-τις-σποράδες-στο-β-851206

Ταλαιπωρία και μεγάλο κόστος τις τελευταίες ημέρες για κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων, σε περίπτωση που χρειαστούν να υποβληθούν σε ακτινογραφία.

Τα δύο ακτινολογικά στα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου και Σκιάθου έχουν κλείσει τις προηγούμενες ημέρες και θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας, έως ότου ολοκληρωθεί η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι τεχνολόγοι.

Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι θα κάνουν χρήση των αδειών ακτινοβολίας, δεν αντικαταστάθηκαν για τις ημέρες της απουσίας τους, με αποτέλεσμα ασθενείς των νησιών που χρειάζονται να υποβληθούν σε ακτινογραφία να αναγκάζονται να ταξιδέψουν έως το Βόλο, έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγάλη ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα, ιδίως όταν πρόκειται για γονιό που πρέπει να συνοδέψει το παιδί του.

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σχεδιάζει να θέσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Νέλυ Χονδρογιάννη, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό στα νησιά ταλαιπωρεί τόσο τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών, όσο και τους εργαζόμενους στα Κ.Υ.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου, που έχει υποβάλει αίτημα χρήσης της κανονικής του αδείας από τον περασμένο Ιούλιο και ακόμη περιμένει…

Οι τρεις οργανικές θέσεις οδηγών ασθενοφόρων στο νησί είναι καλυμμένες, αλλά το ζητούμενο είναι ποιος θα τους αντικαταστήσει στην περίπτωση που απουσιάσουν.
«Η διοίκηση φέρεται να τους έδωσε την κατεύθυνση «βρείτε τα μόνοι σας». Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να λυθούν τα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε «δίκοπο μαχαίρι», όταν επιθυμούν να πάρουν άδεια, την οποία άλλωστε δικαιούνται», ανέφερε η κ. Χονδρογιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου