ΤΟΠΙΚΑ

Ενα ακόμη ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

ενα-ακόμη-ντέρμπι-της-θεσσαλονίκης-851206

Ενα ακόμη ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή-ΠΑΟΚ δεσπόζει σήμερα στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Πλέον, το ματς αυτό έχει διπλή σημασία για τον «Γηραιό», καθώς πρώτα-πρώτα κρίνεται -μεταξύ άλλων- το μέλλον του Πεντράθα…
Μπορεί ο Ισπανός να δηλώνει ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι είναι εκτός ομάδας, μπορεί ο Ρέμος να’ αποφεύγει να μιλήσει ή να λέει πράγματα αντίθετα από αυτά που κάνει, όμως είναι «κοινό μυστικό» ότι ο Ισπανός τεχνικός είναι υπό επιτήρηση και ότι όσο θα ενισχυθεί η θέση του σε περίπτωση νίκης άλλο τόσο θα αποδυναμωθεί αν ο Ηρακλής παραμείνει για μια ακόμα Κυριακή χωρίς νίκη και μάλιστα στο Καυτανζόγλειο.
Πέρα όμως από όλα αυτά όμως, το ματς έχει ξεχωριστή σημασία γιατί από το αποτέλεσμα του θα εξαρτηθεί αν ο Ηρακλής θα πλησιάσει στον όμιλο των «επτάρηδων» (τις ομάδες δηλαδή που έχουν 7 βαθμούς) ή θα παραμείνει στο τιμ των ουραγών και δέσμιος της κακής ψυχολογίας που δημιουργεί η συνεχής παραμονή στις τελευταίες θέσεις.
Στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Χαλκιάς είναι πολύ πιθανό να προλάβει διαφορετικά θα προτιμηθεί ο Βολιώτης Παναγιώτης Γλύκος που έπαιξε και στο παιχνίδι της Τρίτης για το Κύπελλο με τον Μακεδονικό.
Το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ αναμένεται να αποτελέσουν οι Μαλεζάς με τον Μάρκος Αντόνιο έχοντας δεξιά τους τον Σνάουτσνερ και αριστερά τους τον Δάρλα. Δεδομένης της απουσίας του Γκαρσία δίπλα στο Βερόν θα παίξει ο Ίβιτς, πιο μπροστά τους από δεξιά ο Κονσεϊσάο και αριστερά τους ο Κωνσταντινίδης ενώ κεντρικά ο Μπακαγιόκο και στην κορυφή ο Μουσλίμοβιτς.
Πέντε στα πέντε θα επιδιώξει στο Γ. Καραϊσκάκης ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στο ματς με τον Εργοτέλη (19.00, ΝΕΤ). Το παιχνίδι παρουσιάζεται θεωρητικά εύκολο, όμως ο Βαλβέρδε ανησυχεί με δεδομένο ότι η ομάδα της Κρήτης έκανε τη ζημιά στο ΟΑΚΑ στη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός θα επιστήσει την προσοχή των παικτών του στην κόντρα επίθεση. Στόχος είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία του Νικοπολίδη και ο Ολυμπιακός να προσφέρει γκολ και θέαμα στους φιλάθλους του.
Η μεγάλη νίκη του Εργοτέλη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Τετάρτη έχει δημιουργήσει πολύ θετικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας του Ηρακλείου, όμως ο Νίκος Καραγεωργίου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην καβαλήσουν το «καλάμι» οι παίκτες του: «Είναι γνωστή η δυναμικότητα του αντιπάλου μας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στα ενενήντα λεπτά της συνάντησης». Στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου θα είναι οι Ογκουνσότο και Κορδονούρης που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ για μία ακόμα αγωνιστική θα απουσιάσουν οι τραυματίες Χίμπλιγκερ, Κεφαλούκος και Ματθαιάκης.

Τέλος μόνο για τη νίκη θα παίξει η ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης,

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

ΟΦΗ-SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 15:00
ΑΕΚ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (16:45/NOVA)
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ (19:00/NOVA)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00/NET)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου