ΤΟΠΙΚΑ

Φροντιστήριο εντός σχολείου

φροντιστήριο-εντός-σχολείου-195264

Περί τους 410 μαθητές από δέκα Λύκεια της Μαγνησίας, θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Τα μαθήματα ξεκινούν από σήμερα, σε τέσσερα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως… κρατικά «φροντιστήρια».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Τα μαθήματα θα γίνονται από σήμερα, καθημερινά μετά το πέρας των σχολικών μαθημάτων, από τις 2:30 το μεσημέρι δηλαδή και μετά. Οι μαθητές που έχουν δηλώσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα εντός του σχολείου για τα σχολικά μαθήματα στα οποία υστερούν.

Ήδη ενδιαφέρον δήλωσαν 410 μαθητές από δέκα διαφορετικά Λύκεια του Νομού, οι οποίοι ανάλογα με το πού εδρεύει η σχολική τους μονάδα θα παρακολουθούν μαθήματα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου ή στο κτίριο όπου στεγάζονται οι Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου.

Φροντιστηριακά μαθήματα εντός τειχών δημοσίου σχολείου, μπορούν να παρακολουθούν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, από την α’ έως και τη γ’ τάξη. Στόχος του προγράμματος –έστω κι αν άργησε να ξεκινήσει- είναι να βοηθήσει τους μαθητές που υστερούν στις σχολικές επιδόσεις, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.

Κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει ποια από τα μαθήματα που διδάσκονται θα παρακολουθήσει.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μαθηματικά, φυσική, χημεία Βιολογία, υπολογιστές, έκθεση, αρχαία, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και θα υπάρχουν τμήματα τόσο για μαθήματα γενικής παιδείας όσο και κατεύθυνσης.

Ο θεσμός αναμένεται να ανακουφίσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδίως για τις περιπτώσεις των μαθητών οι γονείς των οποίων δεν μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» των φροντιστηρίων εκτός σχολείου, προκειμένου τα παιδιά τους να καλύψουν κενά που έχουν σε συγκεκριμένα μαθήματα και έχουν ανάγκη επιπλέον στήριξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου