ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι Σούρλα για καθυστερήσεις στους Μεσογειακούς

καμπανάκι-σούρλα-για-καθυστερήσεις-σ-851206

Καμπανάκι κινδύνου για τα έργα εν όψει Μεσογειακών Αγώνων από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Σούρλα.

Ο κ. Σούρλας, έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για την προετοιμασία της διοργάνωσης μετά και τις επαφές που είχε από τα αρμόδια Υπουργεία, εξέφρασε ανοιχτά τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τα έργα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ότι θα προβεί σε καταγγελίες, εάν διαπιστώσει υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς των έργων και υπογράμμισε: ”Δεν υπάρχει χρόνος και απαιτείται άμεσος συντονισμός και διεκδίκηση των έργων. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία των Μεσογειακών, γιατί δεν θα μας ξαναδοθεί. Tα στενά χρονικά περιθώρια και η συγκυρία της οικονομικής κρίσης επιβάλλουν επαγρύπνηση, συντονισμένες ενέργειες και γρήγορους βηματισμούς για την προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων».

Σύμφωνα με τον κ.Σούρλα και τις διαβεβαιώσεις που του έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης τις επόμενες μέρες θα οριστεί το νομοθετικό πλαίσιο για τη διοργάνωση, προκειμένου να προχωρήσουν οι όλες διαδικασίες για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

Το Μεσογειακό Χωριό

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο Μεσογειακό Χωριό, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το έργο να γίνει “τμηματικά” και όχι σε ενιαία έκταση και διαμήνυσε ότι “όσοι είχαν όνειρα να πουλήσουν εκτάσεις στον ΟΕΚ για το έργο” θα πρέπει να το ξεχάσουν, αφού η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά αλλά και ο πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Θωμάς Στάμου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται ο Οργανισμός να πληρώσει χρήματα για απαλλοτριώσεις.

Η προϋπόθεση που θέτει βέβαια ο ΟΕΚ είναι η έκταση που θα παραχωρηθεί να είναι απαλλαγμένη από χαρακτηρισμούς που θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με το φάκελο θα κατασκευασθούν 149 κτίρια, ενώ τα διαμερίσματα θα ανέλθουν σε 1.068, ο συνολικός αριθμός κλινών θα ανέλθει σε 6.300, η συνολική έκταση που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 370 περίπου στρέμματα.
Με βάση εξάλλου τα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού Χωριού η δαπάνη κατασκευής εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 170.000.000 ευρώ.

Το Κωπηλατοδρόμιο
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γιώργος Σούρλας, το έργο του Κωπηλατοδρομίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης επισήμανε ότι η λειτουργία και η αξιοποίησή του μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες θα πρέπει να αναληφθεί από τους Δήμους Βόλου και Κάρλας, γι’ αυτό και ο κ. Σούρλας αναμένεται σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να συνεργαστεί με τις δύο δημοτικές αρχές για να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση.

Επειδή όμως εκτός από τις υποδομές και τις ενέργειες που χρειάζονται για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος, επιβάλλεται ευρύτερα στην περιοχή να ολοκληρωθούν έργα που είναι σε εξέλιξη και να γίνουν όσα άλλα είναι απαραίτητα για την καλύτερη εμφάνιση του νομού, τα οποία και θα συμβάλουν στην αρτιότερη διεξαγωγή των αγώνων, γι’ αυτό ο κ. Σούρλας προγραμματίζει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου