ΤΟΠΙΚΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΤΖΙΚΟΣ : «Τα πιστεύω μου για το Βόλο»

μιχαλησ-μιτζικοσ-τα-πιστεύω-μου-για-τ-196849

Συλλογικότητα στον τρόπο δουλειάς, εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους και στους ανθρώπους της αγοράς που παράγουν πλούτο, αμείλικτη εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα και κάλεσμα προς τους κ.κ. Μουλά και Κοπάνα, για κοινή συμπόρευση, προκειμένου να είναι νικηφόρα η μάχη του Μαΐου για το Δήμο Βόλου, είναι μερικά από τα κύρια σημεία στα οποία εστίασε την ομιλία του ο Μιχάλης Μιτζικός, χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο «εκλεκτός» της Συγγρού για το Δήμο Βόλου δεσμεύτηκε ότι σε μία νέα συνέντευξη τύπου, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα δώσει στη δημοσιότητα τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του, αρκούμενος χθες σε μερικές πρώτες διαπιστώσεις για επιμέρους τομείς της δημοτικής πολιτικής, όπως ο τουρισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική και η γεωργία. Η τελευταία, όπως σημείωσε ο 39χρονος δικηγόρος, μαζί με την μεταποίηση είναι από τα πιο ισχυρά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ο εκλεκτός της ΝΔ για το Δήμο Βόλου συχνά – πυκνά στην τοποθέτησή του έκανε λόγο ότι η προσπάθεια στο Δήμο δεν είναι ατομική αλλά συλλογική.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, μέσα στις προθέσεις του είναι να περιστοιχιστεί από μία μικρή ομάδα πέντε – δέκα συνεργατών. Κριτήρια της επιλογής τους , όπως τόνισε, θα είναι η εντιμότητά τους, ότι θα έχουν δουλέψει και ότι θα γνωρίζουν τα καθημερινά προβλήματα της πόλης.. Ο Μ. Μιτζικός μίλησε ακόμη για την ανάγκη εξωστρέφειας της πόλης και για την οριζόντια σχέση που πρέπει να έχει ο Βόλος με τις Βρυξέλλες, όπου θα αναζητούνται τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα συγκροτηθεί μία ομάδα νέων ανθρώπων που θα μιλούν ξένες γλώσσες. Για τον άνθρωπο, που όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει …γαλβανιστεί στην Ελβετία δεν μπορεί από τη στιγμή που η Ελλάδα εξαρτάται από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην μιλά κάποιος ξένες γλώσσες.

Ο κ. Μιτζικός ήταν απόλυτος για το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα στην πόλη. Είναι απαράδεκτη, όπως είπε, η εικόνα. Η καθαριότητα, σημείωσε χαρακτηριστικά, είναι αξίωμα, για να κάνει στη συνέχεια λόγο ότι το όραμά του είναι μία πόλη ευρωπαϊκή που θα ξεφύγει από το τέλμα του παρόντος, η οποία θα ατενίζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον. Ακόμη έκανε μικρή αναφορά στα θέματα του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής. Για τον αθλητισμό είπε ότι είναι απαράδεκτο ο Δήμος Βόλου με προϋπολογισμό δεκάδων εκατομμυρίων να μη μπορεί να καλύψει τις δαπάνες θέρμανσης για τα κολυμβητήρια. Είπε ακόμη ότι είναι απαράδεκτη η σημερινή εικόνα του Δημοτικού Θεάτρου, μολονότι παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους για τους λόγους τους οποίους το κτίριο είναι ένα … κουφάρι τα πέντε τελευταία χρόνια.. Για την κοινωνική πολιτική σημείωσε, ότι συμφωνεί με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου και για το «δεκατιανό» των μαθητών που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ωστόσο πρόσθεσε, ότι ο Δήμος πρέπει να βγαίνει μπροστά. Έχουμε χρέος και υποχρέωση, υπογράμμισε, να εξασφαλίσουμε στον κάθε πολίτη το συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ακόμη ο κ. Μιτζικός είπε ότι είναι ανυπόστατο ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον κ. Μπέο τον οποίο χαρακτήρισε συνυποψήφιό του, ενώ τόνισε ότι η μόνη σχέση του με τον Ολυμπιακό Β. ήταν ότι ήταν δικηγόρος του στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Ακόμη ο κ. Μιτζικός είπε ότι έχει ανοικτή γραμμή με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Αποκάλυψε ακόμη ότι έχει ξεκινήσει ήδη τις διερευνητικές επαφές για τη διεύρυνση του ψηφοδελτίου του και από συμπολίτες που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, για να καταλήξει εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός που θα ηγηθεί για το Δήμο Βόλου όχι μόνο θα περπατήσει, αλλά θα συγκροτηθεί για να πάρει το Δήμο.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή συνέντευξη ο κ. Μιτζικός δεν πλαισιώνονταν από κάποιο «γαλάζιο» κομματικό στέλεχος ή από κάποιο δημοτικό σύμβουλο. Ωστόσο στη συνέντευξη που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ Γιώργος Κίτσιος, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γ. Αντωνόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αντ. Ακτσιαλής κ.α.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου