ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την καλλιέργεια της καρυδιάς

ημερίδα-για-την-καλλιέργεια-της-καρυδ-197240

Με θέμα «Καλλιεργώντας το μέλλον της Δενδροκομίας-Καλλιέργεια Καρυδιάς Καλιφόρνιας», θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο ενημερωτική ημερίδα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος.) και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

  • Καλωσόρισμα από τον κ. Στέργιο Παπαϊωάννου – Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου
  • Χαιρετισμός από τον κ. Καλτσογιάννη Γεώργιο – Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας
  • «Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας» – Μιλάει ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων – Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.
  • «Τελευταίες εξελίξεις στη μέθοδο πολλαπλασιασμού της εμβολιασμένης καρυδιάς» -Μιλάει η Δρ. Ελένη Καλορίζου, Κύρια Ερευνήτρια Δενδροκομίας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.
  • «Προϊόντα της μεταποίησης των καρυδιών και η Διατροφική αξία τους» – Μιλάει ο Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Καλαμάτας, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων – Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
  • «Ευπάθειες και Αντοχές των Καρυδιών Καλιφόρνιας σε Ασθένειες» – Μιλάει ο Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, Καθηγητής Εφαρμογών Φυτοπαθολογίας του ΤΕΙ Θεσαλλίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Στηρίζουμε τις νέες καλλιέργειες και βοηθάμε τους αγρότες να ενημερωθούν για αυτές και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Πηλίου».

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] .Χορηγοί επικοινωνίας : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου