ΤΟΠΙΚΑ

Υποσχέσεις για τη μονάδα Αλτσχάιμερ

υποσχέσεις-για-τη-μονάδα-αλτσχάιμερ-851206

Ανοίγει ο δρόμος για τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάϊμερ Βόλου, μετά τη δέσμευση των αρμοδίων παραγόντων του Υπουργείου Υγείας στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΝΑΣΔ. Μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει δοθεί κάποιο ποσό-έναντι από την επιχορήγηση της Γ’ δόσης 2008 του τακτικού προϋπολογισμού, από την οποία η μονάδα του Βόλου είχε τεθεί εκτός λόγω «συνετής διαχείρισης».

Στην Αθήνα βρέθηκαν προχθές Τετάρτη 29 Οκτωβρίου εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), όπου και είχαν συνάντηση με αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού εξέφρασαν τα προβλήματα που προκύπτουν από το οικονομικό εμπάργκο του υπουργείου και το φόβο να χρειαστεί να ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας, στη πορεία δέχτηκαν με ικανοποίηση τη δέσμευση των αρμοδίων για καταβολή ενός ποσού-έναντι μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

«Η επαφή απέδωσε και είναι μια καλή εξέλιξη, η οποία τουλάχιστον προσωρινά θα μας βοηθήσει και δεν θα μας αναγκάσει να οδηγηθούμε στην αναστολή της λειτουργίας της μονάδας μας. Είμαι αισιόδοξη πως τελικά θα διευθετηθεί το θέμα και δεν θα ταλαιπωρηθούν ούτε οι 25 εργαζόμενοι αλλά ούτε και οι 220 περίπου φιλοξενούμενοι», δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου (ΕΕΝΑΣΔ), κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Να σημειωθεί πως η μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το υπουργείο ανέλαβε τη συμβατική δέσμευση της χρηματοδότησης για δέκα χρόνια, δίνοντας το 75% του προϋπολογισμού, αφού το υπόλοιπο 25% καλύπτεται από την εταιρεία.

Ωστόσο πριν από λίγο καιρό το Δ.Σ. ενημερώθηκε πως η μονάδα αποκλείστηκε από την τακτική επιχορήγηση, δημιουργώντας μια σειρά σημαντικών προβλημάτων σε εργαζόμενους αλλά και στη λειτουργία της μονάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου