ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψαν καλώδια από το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ

εκλεψαν-καλώδια-από-το-εργοστάσιο-της-201147

Την αποθήκη ζωοτροφών στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή διέρρηξαν, μετά από σχέδιο όπως οι κινήσεις τους δείχνουν, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

Δεν πήγαιναν για ζωοτροφές, αλλά για καλώδια μεγάλης διατομής, τα οποία μόλις την προηγούμενη ημέρα είχαν παραληφθεί σε κουλούρες και είχαν αποθηκευτεί σε χώρο του εργοστασίου. Προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν στη νέα μονάδα της ΕΒΟΛ, η οποία μετά την κλοπή μετρά σημαντική ζημιά ύψους 8.000 ευρώ.

Οι δράστες -είναι βέβαιο ότι περισσότεροι από ένας έδρασαν για να μετακινήσουν τους μεγάλους όγκους των καλωδίων- κατάφεραν να δράσουν σε έναν περιφραγμένο χώρο. Διέρρηξαν τις κλειδαριές της αποθήκης, κουβάλησαν έξω τις κουλούρες με το χοντρό σύρμα μέχρι και την περίφραξη και τα πέρασαν στο διπλανό οικόπεδο, όπου και τα φόρτωσαν.

Ο χώρος φυλάσσεται, ωστόσο, το φυλάκιο βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο που έδρασαν οι «ποντικοί», γεγονός που ενδεχομένως είχαν παρατηρήσει. Ενδέχεται να είχαν μελετήσει επιπλέον ότι ενώ ο χώρος διαθέτει κάμερες ασφαλείας, καμία δεν ήταν σε κοντινή απόσταση από την αποθήκη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι κινήσεις τους δεν έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα, υλικό που ερευνά η Αστυνομία.

Δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε τη διοίκηση της ΕΒΟΛ, όταν νωρίς χθες το πρωί έγινε αντιληπτό ότι τα μεγάλου κόστους καλώδια είχαν κάνει «φτερά».

Αμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετέβησαν για τη συλλογή στοιχείων και τις πρώτες καταθέσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ, τον τελευταίο μήνα, γίνεται στόχος διαρρηκτών. Η προηγούμενη κλοπή ήταν μικρότερης έκτασης.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου