ΤΟΠΙΚΑ

Αθώα γιατρός για το θάνατο 33χρονου

αθώα-γιατρός-για-το-θάνατο-33χρονου-851206

Αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου πρώην γιατρός του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, η οποία κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ειδικότερα η γιατρός κατηγορούνταν ότι στις 11 Απριλίου 2003, ως εφημερεύουσα ιατρός του Κ. Υ. Αργαλαστής εξέτασε 33χρονο κάτοικο Πινακατών, τον οποίο είχαν μεταφέρει αστυνομικοί υπάλληλοι του Α.Τ. Μηλεών στο αστυνομικό τμήμα κατόπιν πτώσης του και τραυματισμού του, αφού είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εφημερεύουσα γιατρός εκτέλεσε πλημμελή ιατρική εξέταση και αφετέρου δεν μερίμνησε για την άμεση μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προς διενέργεια εξετάσεων του τραυματία και την παροχή των ενδεδειγμένων ιατρικών υπηρεσιών. Η γιατρός κατηγορούνταν ότι του χορήγησε μία απλή ένεση και τον εγκατέλειψε για προστατευτική φύλαξη στους αστυνομικούς. Όμως ο τραυματίας είχε υποστεί εξωτερικό ρωγμώδες κάταγμα, το οποίο δεν διαπίστωσε η γιατρός, με αποτέλεσμα το τραύμα με την πάροδο των ημερών να προκαλέσει εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα, εκ του οποίου επήλθε ο θάνατός του στις 19 Απριλίου 2003. Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ και η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν αθωωτική.
Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου μετά από αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα που διενέργησε η Εισαγγελία Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου