ΤΟΠΙΚΑ

Χτύπημα στο ρατσισμό

χτύπημα-στο-ρατσισμό-203959

Χτύπημα στη «ρίζα» του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και του ρατσισμού, που φαίνεται να απασχολεί σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό τα σχολεία, αναμένεται να αποτελέσουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια που παρακολουθούν νηπιαγωγοί και δάσκαλοι της Μαγνησίας, που μυούνται σε θέμα αυτοδιαχείρισης και διαχείρισης καταστάσεων.

Στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που γίνονται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, συμμετέχουν 60 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, σχολικών μονάδων της Μαγνησίας. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται και η τρίτη φάση των σεμιναρίων, πριν οι εκπαιδευτικοί εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους.

Οι εκπαιδευτικοί με τις γνώσεις και κατευθύνσεις που έλαβαν, θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία, διδάσκοντας στους μαθητές τους τρόπους να αποδοχής των εαυτών τους, με στόχο την καλύτερη διαχείριση καταστάσεων μέσα στο σχολείο. Πολλές φορές, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αντ. Αντωνίου, μια ιδιαιτερότητα ενός παιδιού, μπορεί να γίνει αφορμή ώστε να εκδηλωθούν φαινόμενα επιθετικότητας, βίας και να οδηγήσουν σε απομόνωση και ακραίες συμπεριφορές.

Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπεριφορών που εκδηλώνονται στα σχολεία.

Θέατρο Σκιών

Ένα πρόγραμμα που θα «παντρέψει» τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τη διατροφή, ετοιμάζει αυτή την περίοδο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει έρθει σε συνεννόηση με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του κ. Γιάννη Βουλτσίδη για την παρουσίαση μέσα στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή παράστασης Καραγκιόζη με θέμα «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου και γίνεται σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Πήλιον Όρος».

Στις σκέψεις της Πρωτοβάθμιας είναι ο συνδυασμός του προγράμματος με την ανάπτυξη εργαστηρίων κατασκευής φιγούρων του θεάτρου σκιών στα σχολεία, στα οποία θα συμμετέχουν μαθητές.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου