ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αργαλαστή

κοινωνικό-φροντιστήριο-στην-αργαλασ-203993

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών στην Αργαλαστή, ξεκινούν καθηγητές της περιοχής, οι οποίοι ιδρύουν το πρώτο Κοινωνικό Φροντιστήριο στο χωριό.

Μετά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου, που καλύπτει τις ανάγκες δεκάδων παιδιών, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τα χρήματα για να τα στείλουν φροντιστήριο, προκειμένου να καλύψουν κενά και αδυναμίες και η Αργαλαστή ιδρύει το δικό της Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «ΣΠΑΛΑΘΡΑ», που αφουγκράζεται καθημερινά τις δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειες του χωριού. Απηύθυνε λοιπόν κάλεσμα σε καθηγητές – μέλη του να κάνουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές που έχουν ανάγκη. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πρόθυμα απόφοιτοι των παιδαγωγικών σχολών που δεν εργάζονται. Πρόκειται για νέους Αργαλαστώτες καθηγητές τους Γεωργία Ακρίβου – μαθηματικό, Άρτεμις Σταμούλη – φιλόλογο, Μπάμπη Παπαμαρκάκη – χημικό, Ασημίνα Κοττά – φιλόλογο και Γεωργία Σκαλίμη – φιλόλογο.

«Οι καθηγητές δίνουν παράδειγμα ήθους και συμπεριφοράς σε όλους, που τα προηγούμενα χρόνια της δήθεν ευδαιμονίας, μάθαμε να δουλεύουμε μόνο για το εγώ μας και να μετράμε τα πάντα με το χρήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές, η κ. Μπουκουβάλα – Ευαγγελινού, η οποία διατηρεί φροντιστήριο Αγγλικών στην περιοχή, διδάσκει δωρεάν Αγγλικά κάθε Παρασκευή απόγευμα σε όλους τους ενήλικες που το επιθυμούν. Ήδη έχει δημιουργηθεί τμήμα 15 περίπου ατόμων. Όλα αυτά τα μαθήματα γίνονται στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου