ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη ο δράστης του ΕΒΟΛ που είχε κλέψει καλώδια 2,5 χλμ!

συνελήφθη-ο-δράστης-του-εβολ-που-είχε-κ-204179

Eντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία ο δράστης που το βράδυ της Τετάρτης αφαίρεσε από τις εγκαταστάσεις του ΕΒΟΛ καλώδια συνολικής αξίας 8.000 ευρώ. Δράστης είναι ένας 33χρονος ο οποίος αφού έκαψε το καλώδιο προκειμένου να αφαιρεθεί το πλαστικό περίβλημα πήρε τον καθαρό χαλκό τον οποίο και πούλησε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης έναντι 380 ευρώ.

Πλέον ο 33χρονος κατηγορείται για κλοπή, ενώ σε βάρος του 29χρονου που έχει την επιχείρηση με τα υλικά ανακύκλωσης κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο 29χρονος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας,

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 33χρονος κατά το διήμερο της περασμένης Τετάρτης και Πέμπτης μετέβη στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και αφού διέρρηξε αποθήκη αφαίρεσε δύο κουλούρες χάλκινων ηλεκτρικών καλωδίων συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια μετέφερε τα αφαιρεθέντα καλώδια με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, όπου με την καύση τους αφαίρεσε το πλαστικό περίβλημά τους, λαμβάνοντας καθαρό χαλκό βάρους 150 κιλών περίπου.
Την παραπάνω ποσότητα χαλκού πούλησε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης σε εταιρεία ανακύκλωσης χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού, αντί του χρηματικού ποσού των 380 ευρώ.

Στο πλαίσιο των επισταμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το απόγευμα τον 33χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, δεν συνελήφθη όμως λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ ο 29χρονος εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα και συνελήφθη. Το αυτοκίνητο του 33χρονου κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης της κλοπής.
Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ληστεία στην Καρδίτσα

Σε εξέλιξη εξάλλου είναι οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος διέπραξε ληστεία σε βάρος ημεδαπής στην Καρδίτσα

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών εστιάζονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος χθες τις πρώτες πρωινές ώρες) διέπραξε ληστεία σε βάρος της 36χρονης.

Ειδικότερα, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορώντας ολοπρόσωπη κουκούλα τύπου «full-face», πλησίασε την 36χρονη και με την απειλή αντικειμένου που κρατούσε της αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε προσωπικά της αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου