ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 53χρονος στην κοίτη του Κραυσίδωνα από πτώση

νεκρός-53χρονος-στην-κοίτη-του-κραυσίδω-851206

Από πέπλο μυστηρίου καλύπτεται ο θάνατος 53χρονου κατοίκου Βόλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοίτη του ποταμού Κραυσίδωνα, χθες στις 8 το βράδυ.
Πρόκειται για τον 53χρονο Μιχάλη Αρώνη, κάτοικο Αγίας Παρασκευής Βόλου, ο οποίος βρέθηκε με πολτοποιημένο το κεφάλι του πάνω σε βράχο, από πτώση στη γέφυρα του Γηροκομείου.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που διερευνά την υπόθεση από χθες το βράδυ, ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς τόσο ο νεκρός όσο και φίλοι του που βρισκόταν μαζί του, έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. Η παράμετρος αυτή γέρνει την πλάστιγγα των εικασιών -μέχρι χθες τα μεσάνυχτα τουλάχιστον- ότι ο θάνατος του 53χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Παρόλα αυτά τόσο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ρίνης, αλλά και η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, εξετάζουν όλες τις εκδοχές, δηλαδή του ατυχήματος και της αυτοκτονίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα, αλλά και με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο νεκρός με δύο ακόμη φίλους του στις 8 περίπου το βράδυ βρισκόταν στην γέφυρα του Γηροκομείου Βόλου. Οι τρεις άνδρες καθόταν μπροστά από τα προστατευτικά κάγκελα της γέφυρας, σε ένα μικρό χώρο και έπιναν μπύρες. Από τον βραχώδη χώρο που έχει ύψος περίπου 12 μέτρων από την κοίτη του Κραυσίδωνα σημειώθηκε η πτώση του 53χρονου Μιχάλη Αρώνη. Από την πτώση ο 53χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, καθώς έπεσε πάνω σε βράχο με αποτέλεσμα να πολτοποιηθεί το κεφάλι του.
Αμέσως ο ένας εκ των δύο φίλων του νεκρού, που βρισκόταν μαζί του, ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, καθώς αρχικά όλοι πίστευαν ότι υπήρχε πτώση αυτοκινήτου με νεκρό οδηγό.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αστυνομικοί της οποίας έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η ιατροδικαστής κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, προκειμένου, – όσο αυτό ήταν δυνατόν καθώς ήταν σκοτάδι- να εξετάσει τόσο το νεκρό, όσο και το χώρο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια, ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από βαρύτατη ανοιχτή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ όπως δήλωσε διερευνάται το ιατροδικαστικό τρίπτυχο, δηλαδή η πτώση του 54χρονου να προήλθε ή από τυχαίο γεγονός ή από εγκληματική ενέργεια ή από αυτοκτονία, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι εκδοχές
Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής στους αστυνομικούς, στην γέφυρα του Γηροκομείου είδε τους τρεις άνδρες να πίνουν μπύρες και στη συνέχεια να λογομαχούν. Ωστόσο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ανακρίνουν το άτομο που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή μαζί τους τρίτο άτομο, αλλά αρκετή ώρα πιο πριν, το οποίο αναζητείται.
Μία ακόμη μαρτυρία ανέφερε ότι ο 35χρονος καθόταν όρθιος στο χείλος του γκρεμού και φώναζε πως θα αυτοκτονήσει. Σημειώνεται ότι όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να είχε γίνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο άνδρας που ανακρίνεται από τους αστυνομικούς, είχε δηλώσει μέχρι τα μεσάνυχτα ότι ο θάνατος του 53χρονου οφείλονταν σε ατύχημα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνέχιζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την εξέταση του άνδρα που κρατούνταν, αλλά και την έρευνα για τα ακριβή αίτια της πτώσης του 53χρονου, ο οποίος σήμερα θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία – νεκροτομή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου