ΤΟΠΙΚΑ

Φορτία ηρωίνης πιάνονται στο Βόλο!

φορτία-ηρωίνης-πιάνονται-στο-βόλο-851206

Στον Ανακριτή απολογούνται αύριο τα δύο αδέλφια από την Άλλη Μεριά, τα οποία συνελήφθησαν να κατέχουν μαζί με έναν 54χρονο Λαρισαίο, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη, πάνω από ένα κιλό ηρωίνης και 333 χάπια μεθαδόνης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ναρκωτικών η ποσότητα της ηρωίνης αντιστοιχεί σε πάνω από 12.000 δόσεις, ενώ η αγοραστική της αξία στη λιανική πώληση αγγίζει τα 240.000 ευρώ(!). Σημειώνεται ότι η αγορά που έγινε από 54χρονο μεγαλέμπορο ηρωίνης δεν ξεπερνούσε τις 16.000 ευρώ.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου εντόπισαν τα δύο αδέλφια, ηλικίας 33 και 32 ετών, να κινούνται ύποπτα στην περιοχή των ΚΤΕΛ Βόλου. Σε κάποια στιγμή στο αυτοκίνητο επιβιβάσθηκε ένας 54χρονος, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Αθήνα, ενώ στο χέρι του κρατούσε ένα μαύρο σάκο, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια περιείχε ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν από πίσω διακριτικά, ενώ τα τρία άτομα κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Μελισσατίκων. Σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο των δραστών χάθηκε και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κάλεσαν ενισχύσεις. Στην περιοχή βρισκόταν περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, το οποίο διερευνούσε άλλη υπόθεση και έσπευσε προς ενίσχυση. Εντόπισε το αυτοκίνητο και άρχισε να το καταδιώκει.
Από το αυτοκίνητο και στη διάρκεια της καταδίωξης πέταξε το σάκο με τα ναρκωτικά στο δρόμο ο 54χρονος, ο οποίος μάλιστα πήδηξε από το όχημα και ετράπη σε φυγή λίγα μέτρα μακρύτερα. Το περιπολικό του Τμήματος Μηλεών κατάφερε να εγκλωβίσει το αυτοκίνητο των δύο αδελφών, αλλά σε έλεγχο που έκανε στους δύο επιβαίνοντες δεν βρέθηκε ίχνος από ναρκωτικά και τους άφησε ελεύθερους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν το σάκο και ειδοποίησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπου επέστρεφαν από την περιοχή των Μελισσατίκων.
Στο σάκο βρέθηκαν δύο συσκευασίες αλουμινόχαρτου, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη μικτού βάρους 519 και 529 γραμ. αντίστοιχα και 328 δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου SYMORON (Μεθαδόνη) των 5 mg. Τα ναρκωτικά χάπια είχαν εισαχθεί από Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ η κάθε καρτέλα που περιέχει 10 χάπια πωλείται από τους διακινητές προς 70 ευρώ.
Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια παρέδωσαν άλλα πέντε δισκία του ναρκωτικού φαρμάκου SYMORON (Μεθαδόνη), μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 0,8 γραμ. και μία νάιλον συσκευασία που περιείχε χασίς, μικτού βάρους 1,4 γρ., τα οποία κατείχαν στην οικία τους.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 54χρονος είχε αγοράσει τα ναρκωτικά από την Αθήνα. Ειδοποίησε τα δύο αδέλφια από την Άλλη Μεριά, με τα οποία φέρεται να συνεργάζεται στη διακίνηση των ναρκωτικών, να τον παραλάβουν από το ΚΤΕΛ και να τον μεταφέρουν στη Λάρισα μέσω Κάρλας. Τα δύο αδέλφια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είναι πελάτες του 54χρονου, καθώς αγόραζαν ναρκωτικά και στη συνέχεια τα προωθούσαν στο Βόλο και για δική τους χρήση.
Σύμφωνα με την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο 54χρονος θεωρείται από τους μεγάλους διακινητές ναρκωτικών στη Λάρισα και έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές, ενώ μόλις πρόσφατα αποφυλακίσθηκε.
Τα δύο αδέλφια οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας, η οποία άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, αγορά, κατοχή και χρήση από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατοχή μεμονωμένα και μεταφορά από κοινού και τους παρέπεμψε να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή, ενώ σε βάρος του 54χρονου αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, τον μήνα Οκτώβριο κατασχέθηκαν συνολικά 2 κιλά και 35 γραμμάρια ηρωίνης, 26 κιλά χασίς, ενώ συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για ναρκωτικά 18 άτομα για 12 υποθέσεις. Οι περισσότεροι από τους κατηγορηθέντες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Από την αρχή του έτους κατασχέθηκαν 4 κιλά και 300 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ το 2007 είχαν κατασχεθεί ένα κιλό και 100 γραμμάρια.

Συλλήψεις
Στο μεταξύ αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο 313ο χλμ. της ΠΑΘΕ κοντά στο Βελεστίνο, συνέλαβαν έναν 27χρονο κάτοικο Νέου Ηρακλείου Αττικής, καθώς κατείχε μέσα στο αυτοκίνητό του μία ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους 3,1 γρ., η οποία και κατασχέθηκε.
Επίσης από τους αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας σε τυχαίο έλεγχο το απόγευμα της Κυριακής, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 22 και 26 ετών, κάτοικοι Βόλου, γιατί κατείχαν από κοινού και μετέφεραν σε νάιλον συσκευασία ηρωίνη βάρους 17, 3 γραμμαρίων (πάνω από 200 δόσεις). Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου