ΤΟΠΙΚΑ

Προσπάθειες για κυκλική κρουαζιέρα

προσπάθειες-για-κυκλική-κρουαζιέρα-207152

Την ιδέα για μία επταήμερη κυκλική κρουαζιέρα, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και ο Βόλος, προσπαθούν να υλοποιήσουν το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι του Τμήματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου.

Η πρόταση του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία ενός Δικτύου Λιμένων – Πόλεων και για μία 7ήμερη κυκλική κρουαζιέρα με τους εξής σταθμούς: Πειραιάς – Βόλος – Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη – Μύκονος – Πειραιάς έγινε σε μία πρώτηάτυπη, διερευνητική, τεχνοκρατική συνάντηση εκπροσώπων πόλεων, λιμανιών και εταιρειών κρουαζιέρας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο Βόλο και η οποία κρίθηκε ομόφωνα από όλους τους παρισταμένους, ότι είναι εφικτή με μεγάλη εμπορική δυναμική ως δίκτυο προορισμών, όσο και επίκαιρη, λόγω της άρσης των περιορισμών του cambotage. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η συμμετοχή του Πειραιά και της Κωνσταντινούπολης.

Το κυκλικό δρομολόγιο της κρουαζιέρας που προτείνει ο Δήμος Βόλου είναι :

1η μέρα: (απόγευμα) Πειραιάς – εν πλω

2η μέρα: (πρωί) Βόλος (πόλη, Πήλιον,Μετέωρα) – εν πλω (βράδυ)

3η μέρα: (πρωί) Θεσσαλονίκη (πόλη, Βεργίνα, Δίον) – εν πλω (βράδυ)

4η μέρα: Τασανάκαλε – Βόσπορος – Κων/πολη (μεσημέρι)

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη– εν πλω (βράδυ)

6ημέρα: (μεσημέρι) Σμύρνη – (Εφεσος) – εν πλω (βράδυ)

7η μέρα: (πρωί) Μύκονος – εν πλω (βράδυ)

8η μέρα: (πρωί) Πειραιάς (Ακρόπολη, Σούνιο, Μουσεία) – εν πλω (βράδυ)

Την πρόταση είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου και του τοπικού Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων σε τεχνοκράτες της εταιρίας LOUIS, ενώ το ίδιο προτίθενται να κάνουν και στις εταιρίες ROYALCARREBEANκαι COSTA

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα αν θα ευοδωθεί κάτι με τη συγκεκριμένη γραμμή θα υλοποιηθεί από το 2015. Ο Βόλος, προσθέτει η κ. Μπαρτζιώκα, θα παίξει πάρα πολύ γιατί οι Ρώσοι που έχουν ιδιαίτερη έφεση στον θρησκευτικό τουρισμό δεν έχουν αρχίσει ακόμη να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση προς τις κρουαζιέρες, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει τα αμέσως επόμενα χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου