ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλέας Μπέος λάβρος κατά των “εχθρών” του

αχιλλέας-μπέος-λάβρος-κατά-των-εχθρώ-851206

«Ο μόνος λόγος που θα με έκανε να φύγω, θα ήταν αν διαπίστωνα ότι πραγματικά η δυναμική της πόλης του Βόλου, η δύναμη του Ολυμπιακού είναι τα 1.100 εισιτήρια που κόψαμε με τον Ιωνικό»

«Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και αυτός που διοικεί την ομάδα δεν έχουν καλές σχέσεις με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτομάτως, δυστυχώς για μας, το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε εχθρικές διαιτησίες»

«Η Δημοτική Αρχή δείχνει ανικανότητα να κάνει κάτι το απλό και κάτι που το θέλει ο κόσμος. Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα μπούμε στο ΕΑΚ. Βέβαια από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση είναι όλα στον αέρα»

«θα κερδίσουμε την άνοδό μας μέσα στο γήπεδο, περήφανοι, με ψηλά το κεφάλι και με πολύ νταηλίκι. Οταν θα χρειαστεί βέβαια θα επέμβουμε, δεν θα αφήσουμε απροστάτευτη την ομάδα, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλους τρόπους»

Εξι αγωνιστικές έχουν περάσει από τη σέντρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει την πορεία του προς την καταξίωση και μέρα με την μέρα κερδίζει έδαφος και εμπιστοσύνη.
Με τον Αχιλλέα Μπέο να οραματίζεται, να αποφασίζει και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, η βολιώτικη ομάδα έχει αρχίσει να σβήνει τους «εφιάλτες» των τελευταίων ετών και να βρίσκει τον δρόμο της στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει «πρόσωπο»… Γίνεται υπολογίσιμος, αποκτά δύναμη, διεκδικεί, μαθαίνει να θέτει στόχους και να τους πραγματοποιεί. Μεταμορφώνεται δηλαδή σε αυτό που ονειρευόταν ο κόσμος του και αυτό είναι δύσκολο να μην το αναγνωρίσει κανείς…
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια όμως υπάρχουν και «αγκάθια». Ενοχλημένος από τα εμπόδια που βάζουν κάποιοι στη δημιουργία του νέου Ολυμπιακού, ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, μπορεί να απογοητεύεται αλλά δεν κάνει πίσω. Δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως θεωρεί την Α’ Εθνική δεδομένη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα κερδηθεί στο… γήπεδο, ωστόσο «κρούει το καμπανάκι» για την «κακή νοοτροπία και την μιζέρια».
Ο Αχιλλέας Μπέος χειροκροτείται, αλλά και κρίνεται συγχρόνως. Την ώρα που δημιουργεί μια ομάδα που… επικροτείται από τον αντίπαλο, βρίσκεται σε διαμάχη με τη Δημοτική Αρχή, κρίνεται για το επεισόδιο με τον κ. Παπαγιάννη και ζητάει την παραίτηση του κ. Ψυχομάνη. Ο ίδιος εξηγεί πως «δεν υπάρχουν όρια στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ομάδας».
Παράλληλα στέλνει μήνυμα ότι η δυναμική του Ολυμπιακού δεν είναι τα 1.100 εισιτήρια που έκοψε η ΠΑΕ στο ματς με τον Ιωνικό και ζητά από τον κόσμο να επιστρέψει στην κερκίδα, ενώ τονίζει ότι οι κακές διαιτησίες οφείλονται στις άσχημες σχέσεις της ΠΑΕ με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το ΕΑΚ, για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και για το προπονητικό κέντρο, αλλά όπως και να ’χει συνεχίζει… «Εχω μάθει να μην κάνω πίσω. Ο Ολυμπιακός θα γίνει και πάλι ισχυρός», δηλώνει ξεκάθαρα.

Μετά από έξι αγωνιστικές είναι βέβαια πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο πώς θα κρίνατε την παρουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα; Ανταποκρίνεται στα σχέδια και στον προγραμματισμό του καλοκαιριού; Είναι ο Ολυμπιακός που ονειρεύεται ο Αχιλλέας Μπέος;

Εγώ ήμουν σίγουρος γι’ αυτό που ετοίμασα. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Ολυμπιακού έχει δείξει τη δική της ταυτότητα και είναι σημαντικό ότι η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται και από αντιπάλους. Στο τελευταίο παιχνίδι στη Ρόδο, μετά το ματς οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας και όλο το γήπεδο χειροκρότησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, που πραγματικά έδειξαν χαρακτήρα, ποιότητα, αγωνιστικότητα και ότι είναι ομάδα. Αυτή την ομάδα είναι πολύ νωρίς ακόμη να την κρίνουμε για στόχους, όμως σίγουρα είναι μέσα σε αυτό που θέλαμε να παρουσιάσουμε. Κανείς βέβαια δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Τα πρωταθλήματα παίρνονται τον Μάιο.

Αρκετές φορές φέτος, η τελευταία ήταν για το ματς στη Ρόδο, ο Ολυμπιακός στράφηκε κατά της διαιτησίας…

Καταρχήν είναι σημαντικό, όπως βλέπει ο καθένας το ποδόσφαιρο από την πλευρά του, να μπορεί να κρίνει το λάθος από τη σκοπιμότητα. Το λάθος έχω μάθει να το συγχωρώ, τη σκοπιμότητα όχι. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να μπορεί να μιλάει για τη διαιτησία και μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και όχι να κλαίει, όπως συνηθίζουν οι ομάδες που χάνουν και αδικούνται. Ο νέος Ολυμπιακός Βόλου έχει τον τσαμπουκά, που βγάζει μέσα στο γήπεδο, να κερδίζει τα παιχνίδια και με κόντρα τη διαιτησία. Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας παίζεται από έντεκα ποδοσφαιριστές για κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός με εννιά ποδοσφαιριστές έχει μάθει να κερδίζει και το απέδειξε αυτό.

Δηλαδή πιστεύετε ότι κάποιοι θέλουν να «σταματήσουν» τον Ολυμπιακό; Ζητήσατε και την παραίτηση του κ. Ψυχομάνη…

Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την παραίτηση του κ. Ψυχομάνη και είναι μια κόντρα που νικητής θα βγει ο Ολυμπιακός. Από κει και πέρα στην Ελλάδα, δυστυχώς, σε πολλά πράγματα παίζει ρόλο η διαιτησία και, ανάλογα με τις σχέσεις που έχεις, υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτή τη στιγμή λοιπόν η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και αυτός που διοικεί την ομάδα δεν έχουν καλές σχέσεις με την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτομάτως, δυστυχώς για εμάς, το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε εχθρικές διαιτησίες. Αυτό πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λυθεί και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τις πρώτες θέσεις, θα πάρει μπρος η μηχανή της ομάδας και στο τέλος του χρόνου θα πανηγυρίσουμε κάτι καλό. Βέβαια αυτό είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και όχι μόνο από το αν η διαιτησία θα παίξει 50/50 τον Ολυμπιακό.

Πάντως φέτος δεν σας έχει απογοητεύσει μόνο η διαιτησία, αλλά και οι τοπικοί φορείς. Πόσο πίσω έχει πάει τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι στερείται τη φυσική του έδρα; Αυτή τη στιγμή τα έργα προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς; Πότε θα επιστρέψει η ομάδα στο «σπίτι» της;

Είναι ένα πολύ λυπηρό θέμα αυτό και παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν όλη αυτή η καθυστέρηση έχει να κάνει με θεσμικούς παράγοντες και με πρόσωπα που έχουν εκλεγεί από την τοπική κοινωνία του Βόλου. Πιστεύω ότι οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής ήταν λάθος από την αρχή και οδήγησαν την κατάσταση και τις σχέσεις μας στα άκρα. Από την πλευρά μας είχε να κάνει με τα συμφέροντα της ομάδας της πόλης και από την πλευρά τους είχε να κάνει με την ανικανότητά τους. θα φτάσουμε τέλη Νοεμβρίου και η ομάδα δεν θα έχει μπει ακόμη στο ΕΑΚ. Σήμερα που μιλάμε, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση του έργου. Από φιλότιμες προσπάθειες ανθρώπων μέσα από το ΕΑΚ, αλλά και του εργολάβου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, χωρίς να έχει υπογραφεί η σύμβαση. Η Δημοτική Αρχή δείχνει ανικανότητα να κάνει κάτι το απλό και κάτι που το θέλει ο κόσμος. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εγώ κουράστηκα. Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα μπούμε στο ΕΑΚ. Βέβαια από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, είναι όλα στον αέρα. Ετσι δεν μπορούμε να μιλάμε για ημερομηνίες.

Να κάνω μια ερώτηση που δεν συνηθίζεται, αλλά συζητιέται στα ποδοσφαιρικά στέκια… Ο φετινός προϋπολογισμός του Ολυμπιακού έχει βγει εκτός από παλιά χρέη; Πόσο επηρεάζει αυτό τα πλάνα σας για την ομάδα;

Το μεγάλο κόστος που μας έβγαλε εκτός προϋπολογισμού έχει να κάνει κυρίως με το Βοηθητικό γήπεδο. Ενώ ήταν στις υποσχέσεις της Δημοτικής αρχής ότι θα κατασκευάσει γήπεδο για τις ανάγκες της ομάδας, δεν το έκανε. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να το κάνουμε εμείς πράξη. Δεν γινόταν αλλιώς… Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τους εργαζόμενους, γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι οι εργαζόμενοι, αν δεν τους έχεις σωστές συνθήκες εργασίας και τους κατάλληλους χώρους. Το άλλο γεγονός είναι ότι πραγματικά η ομάδα είχε τεράστια χρέη. Στη συμφωνία που κάναμε, είχαμε πει ότι αυτά τα χρέη θα τα πληρώναμε εμείς. Βέβαια ήταν αρκετά περισσότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί και μας είχαν παρουσιάσει, αλλά σε καμία περίπτωση η ομάδα δεν θα βγει εκτός στόχων λόγω αυτών των υποχρεώσεων που προέκυψαν. Βαδίζουμε βάσει του σχεδίου μας, απλά θα βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη… Γι’ αυτό έχω ζητήσει και τη συνδρομή του κόσμου εξάλλου.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ανάλογη της προσπάθειας που γίνεται από πλευράς ΠΑΕ; Είστε ικανοποιημένος από τη στήριξη και την προσέλευση των φιλάθλων;

Δεν είμαι ευχαριστημένος καθόλου. Από την αρχή που είχα έρθει στον Βόλο, είχα δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης μου εδώ, εάν ο κόσμος δεν συσπειρωθεί και δεν σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Ακόμη θεωρώ ότι είναι νωρίς. Δίνω ένα μεγάλο δίκαιο στον κόσμο και μπορώ να πω ότι τους καταλαβαίνω, γιατί τα τελευταία χρόνια τους έχουν κοροϊδέψει και έχουν βρεθεί άνθρωποι που έβγαλαν την ομάδα έξω από την δρόμο της και στην ανυποληψία. Ο κόσμος αυτός απογοητεύτηκε και περιμένει να δει αποτελέσματα. Τα πράγματα σήμερα όμως είναι τελείως διαφορετικά. Από την πρώτη στιγμή ο νέος Ολυμπιακός, η νέα διοίκηση, οι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν με επικεφαλής εμένα, δείξαμε τις προθέσεις μας με έργα. Γι’ αυτό περιμένω ο κόσμος να γίνει με λίγα λόγια ο πρώτος χορηγός της ομάδας. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Με τη συμπαράσταση του κόσμου θα μπορέσει να υλοποιηθεί πιο εύκολα ο στόχος.

Θα έφευγε ξαφνικά από τον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος αν… Θα μπορούσατε να συμπληρώσετε την πρόταση;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα παρατάνε εύκολα. Απογοητεύομαι, αλλά αυτό πολλές φορές με πεισμώνει. Ο μόνος λόγος που θα με έκανε να φύγω, θα ήταν αν διαπίστωνα ότι πραγματικά η δυναμική της πόλης του Βόλου, η δύναμη του Ολυμπιακού είναι τα 1.100 εισιτήρια που κόψαμε με τον Ιωνικό. Αν λοιπόν αυτό στην πορεία το διαπιστώσω, όχι άμεσα, σε βάθος χρόνου, τότε να είστε σίγουροι ότι θα βρω τον τρόπο να φύγω από τον Βόλο. Ενας από τους λόγους που πούλησα τον Πανιώνιο ήταν αυτός. Οτι δεν είχε κόσμο. Τον κόσμο βέβαια που ήθελα εγώ για να χτυπήσω το κατεστημένο. Πιστεύω ότι ο Βόλος έχει κόσμο και πως η πορεία της ομάδας και τα έργα που κάνουμε θα φέρουν τους φιλάθλους στο γήπεδο, ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή κάνω υπομονή σε αυτό τον τομέα. Πιστεύω ότι κάθε μέρα που περνάει κερδίζουμε τον κόσμο και δημιουργούμε καινούριους φιλάθλους, ενώ παράλληλα πείθουμε τους παλιούς να επιστρέψουν.

Είναι αλήθεια ότι έχετε δώσει ένα χρονικό περιθώριο δύο χρόνων στον εαυτό σας και στους συνεργάτες σας, για να ανεβάσετε την ομάδα στην Α’ Εθνική;

Εχω πει ότι πρωταρχικός μου σκοπός δεν είναι να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική. Αυτό το θεωρώ δεδομένο. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να εξυγιάνουμε την ομάδα οικονομικά και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπουν οι υγιείς βάσεις, τότε είναι θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να ανέβει στην Α’ Εθνική. Και αυτό που ακριβώς είπα είναι ότι αν δεν τα καταφέρουμε φέτος, του χρόνου είναι δεδομένο ότι θα ανέβουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρουμε. Τα δείγματα γραφής έχουν αρχίσει και φαίνονται. Ξεκινήσαμε με μια ομάδα με 23 νέους ποδοσφαιριστές, που δείχνει τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Αν δεν ανέβει φέτος, έχεις δημιουργήσει έναν κορμό και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να πετύχει την επόμενη σεζόν. Αν όχι φέτος, του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι στην Α’ Εθνική.

Ηδη πάντως η ΠΑΕ έχει αρχίσει και κάνει επενδύσεις για το μέλλον. Οπως το προπονητικό κέντρο…

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει κατατεθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος στο Δήμο Αισωνίας, ώστε να παραχωρηθεί η υπόλοιπη έκταση και να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πότε θα ολοκληρωθεί. Δεν είναι δική μου εκείνη η έκταση. Εγώ δείχνω ότι έχω όλη τη διάθεση και δεν μένω μόνο στα λόγια, αλλά από κει και πέρα πρέπει πλέον να ενεργοποιηθούν πολλοί παράγοντες. Ηδη έχουν γίνει καταγγελίες. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι, σίγουρα όμως είναι λόγω νοοτροπίας και μιζέριας. Δηλαδή πραγματικά το λέω και το αισθάνομαι, ότι είμαι τυχερός που ο πατέρας μου με πήρε σε μικρή ηλικία από την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας και δεν έχω αυτή τη νοοτροπία. Το προπονητικό κέντρο που γίνεται είναι το μόνο σίγουρο ότι θα μείνει στην περιοχή. Δεν θα το πάρω μαζί μου… Οσο περισσότερο ζω στο Βόλο, διαπιστώνω τους λόγους που η γενέτειρά μου έχει μείνει τόσα χρόνια πίσω.

Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πώς το βλέπετε; Εχετε ξεχωρίσει κάποιες ομάδες αυτή τη στιγμή;

Τις έχω πει τις ομάδες από την αρχή και δεν θα πέσω σε καμία έξω. Ατρόμητος, Κέρκυρα, Γιάννενα, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη πεντάδα.

Ενα κοινό σημείο στις ομάδες που είπατε είναι ότι έχουν πίσω τους ισχυρούς παράγοντες…

Οι παράγοντες έχουν το ρόλο να οργανώσουν και να προετοιμάσουν σωστά το έδαφος. Οταν ξεκινάει ο αγώνας, όλα είναι στα πόδια των παικτών. Απλά παίζει σημαντικό ρόλο να έχεις ετοιμάσει το έδαφος σωστά, ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν τις προϋποθέσεις να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Πιστεύω ότι όλα τα άτομα που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή τη διοίκηση συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται για την άνοδο του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική. Εχω πει πως για όλες τις επιτυχίες που θα έχει η ομάδα, θα έχουν όλοι μερίδιο. Η όποια αποτυχία θα είναι αποκλειστικά δική μου, γιατί εγώ επέλεξα τους συνεργάτες μου.

Σκέφτεστε από τώρα τις διορθωτικές κινήσεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ή όλα θα εξαρτηθούν από τη θέση που θα έχει η ομάδα στην βαθμολογία τον Δεκέμβρη;

Σίγουρα η ομάδα που θέλουμε να κάνει πρωταθλητισμό, χρειάζεται, μικρά θα έλεγα, αλλά απαραίτητα συμπληρώματα. Κάποιες μικρές ενισχύσεις θα χρειαστούν, με έναν-δύο ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό θα κριθεί και θα εξαρτηθεί στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές. Οπως όμως και να έχει, εδώ που φτάσαμε, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου στις γιορτές θα είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα. Εχει τέτοιες δυνατότητες η ομάδα, που θα μας φέρει χαρές. Για να δούμε όμως… Εμείς μπορεί να ελπίζουμε, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που σε δικαιώνουν ή σε διαψεύδουν.

Τι ζητάει ο Αχιλλέας Μπέος ως αφεντικό από τους συνεργάτες του, τον προπονητή του και τους ποδοσφαιριστές;

Αυτό που ζητάω είναι να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό για τον Ολυμπιακό από τα προηγούμενα χρόνια. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ στον αγωνιστικό τομέα. Από τη διοίκηση προσπαθώ να υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» με την τοπική κοινωνία, να υπάρχει σωστή επικοινωνιακή πολιτική. Γι’ αυτό έχω επιλέξει και συνεργάτες από τον Βόλο. Για να μεταφέρουν προς τα έξω την εικόνα και να εξηγήσουν στον κόσμο ότι η ομάδα λειτουργεί πλέον κάτω από άλλα πρότυπα και υπάρχει όντως αλλαγή. Και αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

Πότε θα μπει ο Αχιλλέας Μπέος στα αποδυτήρια; Το κάνει συχνά ή θα πρέπει να έχει κάτι πολύ σημαντικό να πει;

Μπαίνω στα αποδυτήρια όποτε θέλω. Βέβαια παλιά στον Πανιώνιο έμπαινα πολύ τακτικά, όμως ωριμάζοντας αναγνωρίζω τα λάθη μου και προσπαθώ να τα διορθώνω. Δεν μπαίνω τόσο τακτικά όσο παλιά. Οι συνεργάτες μου με γνωρίζουν, ξέρουν τι θέλω και ξέρουν ότι είμαι πολύ απαιτητικός. Δεν μου αρέσει να χάνω. Είμαι γεννημένος νικητής. Βέβαια στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα και η νίκη, αλλά εγώ τρελαίνομαι όταν η ομάδα μου χάνει. Αυτό το μεταφέρω και στους ποδοσφαιριστές και στους συνεργάτες μου. Τα καλά αποτελέσματα όμως με απομακρύνουν από τα αποδυτήρια.

Σας έχουμε δει να είστε σκληρός και απέναντι σε αρνητικές συμπεριφορές των φιλάθλων της ομάδας…

Δεν μου αρέσουν τα επεισόδια και αυτός ήταν ο λόγος που είχα έρθει σε ρήξη με τους οπαδούς του Πανιωνίου. Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν δείξει μέχρι στιγμής ποιότητα και ήθος, ενώ δύο τρεις φορές που ξέφυγαν από τα πλαίσια, όταν είδαν τις προθέσεις μου και την στάση που κράτησα, έδειξαν σεβασμό και θεωρώ ότι στα τελευταία παιχνίδια έχουν εξαιρετική συμπεριφορά και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Εχουμε μιλήσει και τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα. Έχουν μπει πλέον όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να συνυπάρξουμε, αφού έχουμε τον ίδιο σκοπό και στόχο.

Στους οπαδούς του Ολυμπιακού που πιστεύουν, κρίνοντας από κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα, ότι οι θέσεις για τη Σούπερ Λιγκ «παίζονται» σε κέντρα αποφάσεων και όχι στο γήπεδο, τι θα απαντούσατε;

Εμείς θα κερδίσουμε την άνοδο μας μέσα στο γήπεδο, περήφανοι με ψηλά το κεφάλι και με πολύ νταηλίκι. Οταν θα χρειαστεί βέβαια θα επέμβουμε, δεν θα αφήσουμε απροστάτευτη την ομάδα, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλους τρόπους.

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι αυθόρμητος, οξύθυμος και εκεί που πιστεύει ότι έχει δίκαιο δεν κάνει πίσω. Οσο προετοιμασμένος κι αν ήταν ο ποδοσφαιρικός Βόλος γι’ αυτό, η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκε λίγο από τα γεγονότα με τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Παπαγιάννη. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Αχιλλέας Μπέος, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού;

Δεν υπάρχουν όρια… Δεν προκαλώ εγώ καταρχήν. Από τη στιγμή που με προκαλούν, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση. Δεν έχω σταματήσει ποτέ στη ζωή μου, όταν ξέρω ότι έχω δίκαιο. Οταν έχω άδικο, έχω μάθει να ζητάω συγνώμη, γιατί το συγνώμη είναι «αντρικό».

Εχετε γύρω σας πολλούς ανθρώπους. Συνεργάτες, πρόσωπα που εμπιστεύεστε. Στο γήπεδο όμως είστε μόνος σας στην κερκίδα…

Είμαι λίγο ιδιόρρυθμος. Την ώρα του αγώνα έχω τρομερό άγχος. Οταν κάθομαι δίπλα με κάποιους άλλους ανθρώπους, αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε, ρωτάνε και με ενοχλεί. Εμένα το σπίτι μου να παίρνει φωτιά εκείνη την ώρα, δεν με νοιάζει, είμαι στον αγώνα. Δεν είμαι καλός στο να κάνουμε παρέα για να δούμε έναν αγώνα. Της δικής μου ομάδας φυσικά, γιατί των άλλων δεν με πειράζει…

Σας είδαμε στο γήπεδο στον αγώνα της Νίκης με τη Λαμία. Απασχολεί καθόλου τον Ολυμπιακό η πορεία της άλλης μεγάλης ομάδας του νομού; Ρωτάτε καμία φορά τι έκανε η Νίκη;

Και θα ξαναπάω να δω αγώνα της Νίκης Βόλου, αν το πρόγραμμα το ευνοήσει και δεν έχει ματς ο Ολυμπιακός. Δεν θεωρώ ότι μας χωρίζει τίποτα. Με τον κ. Γιδόπουλο έχω άριστες σχέσεις, τον γνωρίζω χρόνια και εύχομαι καλή επιτυχία. Αλλωστε αγωνιζόμαστε σε διαφορετικές κατηγορίες και έχουμε διαφορετικούς στόχους. Αλλά και στην ίδια κατηγορία να παίζαμε, θα ήμασταν αντίπαλοι μόνο στα δύο παιχνίδια μας.

Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, αλλά παρότι οι δυο ομάδες έχουν τραβήξει το δρόμο τους, υπάρχουν ακόμη αρκετοί φίλαθλοι που πιστεύουν ότι Μπέος και Γιδόπουλος έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη συγχώνευση…

Παλαιότερα ναι, ήθελα να αναλάβω τη Νίκη και στη συνέχεια να κάνω συγχώνευση. Δεν το έχω κρύψει και δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, όμως δεν μπορώ να γυρνάω πίσω. Αν μας βλέπουν οι φίλαθλοι καχύποπτα, ας φέρουν ξανά τον Καϊμακάμη και τον Παπαγιάννη. Αν δεν τους κάνουμε, ας τους φέρνουν. Εμένα δεν υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, ούτε μπορώ να πω αν θα μου προκύψει μετά από δύο, μετά από πέντε ή από δέκα χρόνια. Αυτό που έχω τώρα στο μυαλό μου είναι να κάνω δυνατό τον Ολυμπιακό. Οχι να τον ανεβάσω στην Α’ Εθνική, γιατί αυτό το θεωρώ δεδομένο. Είναι θέμα χρόνου.

Θέλω να μου πείτε κάτι που θεωρούσατε δεδομένο, το περιμένατε δηλαδή και τελικά δεν έγινε και σας απογοήτευσε και κάτι που δεν περιμένατε, το θεωρούσατε απίθανο, αλλά έγινε και ήταν ευχάριστη έκπληξη για σας στον Βόλο…

Δυστυχώς καμία ευχάριστη έκπληξη δεν υπάρχει για μένα μέχρι τώρα. Εύχομαι όμως ο κόσμος να μου δώσει την ευχάριστη έκπληξη. Δηλαδή τη Δευτέρα να δω 3.000 εισιτήρια. Οχι κόσμο. Εισιτήρια… Κόσμο έχω δείξει ότι μπορώ να βάλω 10.000 μέσα στο γήπεδο και 15.000, αν το θέλω. Εχω αυτή την ικανότητα.
Απογοητεύσεις πολλές και τεράστιες. Μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα είναι ο Αλέκος Βούλγαρης. Εύχομαι όμως ό,τι καλύτερο γι’ αυτόν. Αντιμετωπίστηκε δυστυχώς η προσπάθεια του Ολυμπιακού, σαν να τους πήρα κάτι δικό τους, κάτι που το θέλανε για να το χρησιμοποιούν. Πιστέψτε με ότι αν το ήξερα αυτό, ίσως να μην εμπλεκόμουν. Στις φωτογραφίες και στα πανηγύρια οι πολιτικοί είναι πρώτοι… Στην ουσία όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Ας έρθει ένας να μου πει ότι οι τοπικοί φορείς έκαναν κάτι για τον Ολυμπιακό Βόλου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Αντίθετα με άλλες πόλεις που έχουν βοηθήσε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου