ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς

απάντηση-για-το-ειδικό-σχολείο-αγριά-851206

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, μετά από υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες νομού Μαγνησίας σχετικά με τις ελλείψεις στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς, ο αρμόδιος υπουργός στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:
«Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τέθηκε εξαρχής βασικός στόχος της πολιτικής του ΥΠΕΠΘ και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό.
Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό έχουν διατεθεί σε Α΄ και Β΄ φάση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συνολικά 17 πιστώσεις για τις ανάγκες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. Επισημαίνουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ γίνεται από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης. Σύντομα θα διατεθούν και άλλες πιστώσεις για την κάλυψη τυχόν αναγκών σε Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.3699/2008 προβλέπεται η κάλυψη οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων».
Η κα Ροδούλα Ζήση δηλώνει ότι «οι ανάγκες του Ειδικού Σχολείου της Αγριάς είναι πολλές και επείγουσες και το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διαθέσει άμεσα πιστώσεις για την κάλυψη αυτών των αναγκών και σε Ειδικό Προσωπικό και σε υποδομές».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου