ΤΟΠΙΚΑ

45 τόνοι πλαστικά καπάκια

45-τόνοι-πλαστικά-καπάκια-209282

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Συλλόγου Παραπληγικών Κεντρικής Ελλάδας, η οποία μεταφράζεται στην συγκέντρωση περισσοτέρων από 45 τόνων πλαστικών καπακιών σε διάστημα δυόμιση χρόνων, προκειμένου να βοηθηθούν με αναπηρικά αμαξίδια και αντίστοιχα αναλώσιμα, συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα, που τα έχουν ανάγκη.

Το κύμα αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, με τη Μαγνησία να δίνει δυναμικό «παρών» στην συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία βασίζεται στην κοινωνική διάσταση της ανακύκλωσης.

Δεκάδες μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από όλη την περιοχή της Μαγνησίας, χερσαία και νησιωτική, παράλληλα δε και πολλοί συμπολίτες, συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια, τα οποία αποστέλλουν στον Σύλλογο Παραπληγικών Κεντρικής Ελλάδας, στη Λαμία, προκειμένου να δοθούν για ανακύκλωση, με αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια και είδη αναγκαία σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν, όπως προαναφέρθηκε, κινητικά προβλήματα. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτριος Καλαμάτας, υπογραμμίζει ότι «είναι συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων της Μαγνησίας, αλλά και τα δεκάδες τηλεφωνήματα που παίρνουμε από κάθε γωνιά της περιοχής σας, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Μας έχει συγκινήσει, προσθέτει ο ίδιος, η προσφορά και η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας στην προσπάθειά μας».

Σε διάστημα δυόμιση χρόνων, ο απολογισμός της αλληλεγγύης μεταφράζεται σε 115 αμαξίδια πανελλαδικά, περισσότερα από 8 ειδικά κρεβάτια, χιλιάδες αναλώσιμα, υποσέντονα, κι οτιδήποτε ακόμη χρειάζονται τα άτομα με πρόβλημα αναπηρίας, για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Στην περιοχή της Μαγνησίας ειδικότερα, έχουν σταλεί περισσότερα από 15 αναπηρικά αμαξίδια και δεκάδες αναλώσιμα είδη, για την διευκόλυνση της καθημερινότητας ενηλίκων και παιδιών.

Παράλληλα «βοηθούν πάρα πολλά παιδιά το έργο μας και έχουμε δώσει ήδη παιδικά αναπηρικά αμαξίδια στο Βόλο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, προκειμένου να πηγαίνουν τα παιδάκια που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, στο σχολείο τους» αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Καλαμάτας.

Το κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του δραστήριου Συλλόγου από την κεντρική Ελλάδα, έφτασε σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, σε αστικά κέντρα και περιφερειακά σημεία, ενώνοντας χιλιάδες ευαισθητοποιημένους ανθρώπους στην ίδια κατεύθυνση, για τον ίδιο σκοπό. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών «δίνουμε τα καπάκια σε μια εταιρία ανακύκλωσης με την οποία συνεργαζόμαστε από την αρχή της δράσης, με αντάλλαγμα κάποιο ορθοπεδικό βοήθημα. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία παρουσιάσαμε σε πολλά σημεία της Ελλάδος, για να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι όλοι συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια για κάποιο συνάνθρωπό μας στην Ελλάδα που χρειάζεται αναπηρικό αμαξίδιο. Όποιος έχει την ανάγκη κάποιου ορθοπεδικού βοηθήματος, εμείς ανταποκρινόμαστε αμέσως, γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει για ένα άτομο, τονίζει ο ίδιος, η αμεσότητα στην ανάγκη του».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποστολές πλαστικών καπακιών από όλη την Ελλάδα και την περιοχή μας παράλληλα, σε μια κοινή προσπάθεια να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου. Σε εποχές δύσκολες, περισσεύει, ευτυχώς, η κοινωνική αλληλεγγύη και η συγκινητική προσφορά ανθρώπου σε άνθρωπο, με επίκεντρο μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την «καρδιά» της Ελλάδας, για να αγκαλιάσει σταδιακά, κάθε γωνιά, κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου