ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για την επανέναρξη πτήσεων της RyanAir

μεγάλο-ενδιαφέρον-για-την-επανέναρξη-212255

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «SalondesVacanses», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 6 έως 10 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου με περίπτερο εντός του ενιαίου χώρου του ΕΟΤ.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρείας RyanAir, η οποία όπως είναι γνωστό θέτει σε επαναλειτουργία από 1ης Απριλίου την αεροπορική σύνδεση Βόλου-Βρυξελλών. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της προσπάθειας για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την επανέναρξη των πτήσεων, η RyanAir κλήρωσε 7 αεροπορικά εισιτήρια, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής προσέφεραν σε δυο τυχερούς δωρεάν τετραήμερη διαμονή.

Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε, οι πτήσεις της RyanAir από το αεροδρόμιο Charleroi προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και αντίστροφα, παίζουν κομβικό ρόλο καθώς δεν εξυπηρετούν μόνο τους κατοίκους του Βελγίου που επιθυμούν να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και τους επισκέπτες από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Να σημειωθεί ότι το κοινό της έκθεσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πτήσεις, ζητώντας παράλληλα περισσότερες πληροφορίες για τα νησιά μας και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Τα στελέχη της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης που είχαν την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής την Πρόεδρο Σούλα Μπαρτζιώκα, προέβαλαν δυναμικά στη βελγική αγορά την τουριστική ταυτότητα της πόλης. Οι ομορφιές του Βόλου και του Πηλίου γοήτευσαν το κοινό. Στο πλαίσιο, μάλιστα, προβολής και παρουσίασης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε ημέρα γαστρονομίας, με τοπικά εδέσματα και τσίπουρο. Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει η Ένωση Επαγγελματιών Ν.Αγχιάλου, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Ασδεράκη. Την έκθεση πλαισίωσαν και αρκετοί ξενοδόχοι της περιοχής, με σκοπό να προωθήσουν τις επιχειρήσεις και να πραγματοποιήσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις.

Επιπλέον, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Διευθύντριας του ΕΟΤ Βελγίου κ.Ελένης Σκαρβέλη, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της περιοχής από την κ.Μπαρτζιώκα και την αρχαιολόγο κ.Άντα Λιάπη, σε τουριστικούς παράγοντες και απλούς επισκέπτες της έκθεσης. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για το Πήλιο και για τις δραστηριότητες στο βουνό (περπάτημα, ποδήλατο).

Στο πλαίσιο των επαφών της, η κ.Μπαρτζιώκα είχε συνεργασία τόσο με την κ.Σκαρβέλη, όσο και με τον Υπουργό Τουρισμού του Βελγίου κ.Χρήστο Δουλκερίδη, με θέμα την υλοποίηση δράσεων για την περαιτέρω προβολή της περιοχής στη βελγική αγορά. Όπως τόνισε η ίδια, «πέρα από την ενημέρωσή τους για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Βόλου και του Πηλίου, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους για την Ελλάδα και τη διάθεσή τους για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, επιλέγοντας τη χώρα μας και ειδικά την περιοχή μας για τις διακοπές τους».

Την παρουσίαση του Δήμου Βόλου στην έκθεση υποστήριξαν οι Άντα Λιάπη και Χριστίνα Μπλέτσα (κάτοικος Βρυξελλών), ως μεταφράστριες, ενώ από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου την προσπάθεια ενίσχυσε με την παρουσία της η Γ.Ταμπάκη. «Αναμφισβήτητα όμως», τόνισε η κ.Μπαρτζιώκα, «στην επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Βόλου συνέβαλε συνολικά το Τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, τα στελέχη του οποίου δίνουν πραγματικό αγώνα και ξεπερνούν δυσκολίες, προκειμένου να επιτευχθεί η προβολή και εξωστρέφεια που χρειάζεται ένας σύγχρονος Δήμος, όπως ο Δήμος Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου