ΤΟΠΙΚΑ

Σπέρνει… ηρωίνη στην Εθνική Οδό

σπέρνει-ηρωίνη-στην-εθνική-οδό-851206

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που έχει ως έδρα του την πόλη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, βρίσκεται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που με μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη ενός «εισπράκτορα» και να κατασχέσει συνολικά 411,4 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα που ξεπερνά τις 800 δόσεις.
Χαρακτηριστικό του κυκλώματος που φαίνεται πως δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδος, είναι ότι οι ποσότητες ηρωίνης τοποθετούνται κοντά σε πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης κατά μήκος της ΠΑΘΕ ή σε επαρχιακές οδούς, από όπου οι αγοραστές έπαιρναν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια πλήρωναν είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή δια μέσου «εισπρακτόρων», που τους επισκέπτονταν.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνου του Βούλγαρου εγκέφαλου και στη συνέχεια επικοινώνησαν μαζί του την περασμένη Τρίτη.
Αστυνομικός της υπηρεσίας που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, ζήτησε από τον «εγκέφαλο» να του πουλήσει μία ποσότητα ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία βάρους 266 γραμμαρίων αντί του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.
Ο Βούλγαρος στη συνέχεια μέσω συνεργατών του τοποθέτησε την ποσότητα ηρωίνης σε πινακίδα χιλιομετρικής σήμανσης στη διασταύρωση των οδών Εδέσσης – Θεσσαλονίκης, η οποία ανευρέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας και κατασχέθηκε.
Προχθές Τετάρτη οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου απευθύνθηκαν τηλεφωνικά σε Βούλγαρο συνεργάτη του εγκεφάλου, προκειμένου να αγοράσουν νέα ποσότητα ηρωίνης με τον ίδιο τρόπο, όμως αρχικά ο έμπορος ηρωίνης αρνήθηκε.
Ωστόσο οι αστυνομικοί με τη μεσολάβηση του Βούλγαρου κατάφεραν να πείσουν τον ομοεθνή τους να τους πουλήσει 13 ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους 145,5 γραμμαρίων αντί του ποσού των 6.500 ευρώ. Το δέλεαρ που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί ήταν ότι, αγοράζοντας και την δεύτερη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης από τον ημεδαπό, θα παρέδιδαν στον «εισπράκτορα» του κυκλώματος συνολικά το ποσό των 11.500 ευρώ.
Ετσι προχθές στις 5 το απόγευμα σε δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης ο Ελληνας εναπόθεσε 13 ποσότητες ηρωίνης σε νάιλον συσκευασίες σε αγροτική τοποθεσία, ώστε να τις παραλάβει ο αστυνομικός – αγοραστής.
Οι ποσότητες ηρωίνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκλεισαν τηλεφωνικό ραντεβού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πληρωθεί. Εκεί εμφανίστηκε 47χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία. Χθες το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ασκήσει δίωξη σε βάρος του.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου έγινε σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τις βουλγαρικές αστυνομικές αρχές.

Το κύκλωμα
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται Βούλγαρος που κατοικεί στο Σαντάνσκι.
Μεγάλες ποσότητες ηρωίνης μεταφέρονται με διαφόρους τρόπους στην Ελλάδα και από εκεί μέλη του κυκλώματος περιμένουν τις εντολές για να τις τοποθετήσουν σε διάφορες πινακίδες σήμανσης, προκειμένου να τις παραλάβουν οι αγοραστές. Στη συνέχεια τα χρήματα κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι «εισπράκτορες» του κυκλώματος, παραλαμβάνουν μόνο χρήματα, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλουν στη Βουλγαρία.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Αλμυρού ποσότητα μισού κιλού ηρωίνης, που δεν αποκλείεται να είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο από το ίδιο κύκλωμα, προκειμένου να την παραλάβουν οι αγοραστές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου